Donerer teknisk utstyr til Ukraina

Før jul ble 19 paller med utstyr for datakommunikasjon og radiosamband sendt fra NTEs lokaler i Steinkjer til Ukraina.

Mann i arbeidsklær løfter paller med pappesker med en gaffeltruck

På pallene var det elektronisk utstyr som rutere og svitsjer for fiberbredbånd og utstyr for radiokommunikasjon/radiobredbånd.  

– Det er viktig for oss å bidra der vi kan, sier Christian Jenssen, som er leder for Telekom Bedrift i NTE. 

Solidaritet i praksis

Smilende mann i blå skjorte lener seg mot et rekkverk

Utstyret som er samlet inn, bidrar til å opprettholde digital kommunikasjon i det krigsrammede landet. Digitale tjenester er av avgjørende betydning for mange funksjoner i samfunnet; og myndighetene, helsevesenet, næringslivet, hjelpeorganisasjoner og privatpersoner har behov for tilgang til internett. Initiativet til innsamlingen kom fra NKOM, og utstyret fra NTE har stått på lager et års tid før det ble hentet og kjørt til Ukraina - direkte til en mottaker som hadde behov for akkurat dette utstyret. Alt utstyret som er sendt, fungerer slik det skal, men har blitt overflødig i NTE. – Vi har rett og slett vokst ut av utstyret, forteller Jenssen. – Utstyret vi bruker nå, krever mer kapasitet enn den båndbredden det utstyret vi donerer kan gi oss.

Utstyret har ennå lang levetid og høy bruksverdi, og kan tas i bruk av ukrainske myndigheter og organisasjoner umiddelbart. Alt utstyret er kontrollert og det fungerer slik det skal. 

– Vi har naturligvis også gjennomgått og slettet all informasjonen som lå i utstyret, slik at ingen informasjon kommer på avveie, forklarer Jenssen. 

Sirkulærøkonomi

En mann laster paller inn i en lastebil med gaffeltruck mens en annen mann tar imot pallene

Innkjøpsverdien på utstyret var på mellom 8 og 10 millioner. 

– I stedet for å selge utstyret videre eller kassere det, valgte vi å donere det til Ukraina da vi fikk forespørsel om det, sier Åsmund Kjeldstad Lie, som er bærekraftsansvarlig i NTE. 

Det å forlenge levetiden til utstyret på denne måten er ikke bare bærekraftig, men det er også en måte å ta samfunnsansvar på. 

– Dette gjør vi gjerne flere ganger, sier Kjeldstad Lie. 

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Gå til Yrke: Magisk medisin

Yrke: Magisk medisin

– Når arbeidsdagen er ferdig og jeg tar av meg den røde nesa, kjenner jeg at jeg har utgjort en forskjell for barna på sykehuset. Det er en utrolig god følelse.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.