Hva skjer når strømprisen er negativ?

Når det står et minus foran strømprisen, kan du bruke strøm med god samvittighet -  men husk at du ikke får betalt for å bruke strøm!

Paraply med regndråper

Når det står et minus foran strømprisen, kan du bruke strøm med god samvittighet -  men husk at du ikke får betalt for å bruke strøm!

I tillegg til det du betaler for strømforbruket ditt, betaler du også nettleie, statlige avgifter og som regel et påslag fra strømselskapet ditt - og de kostnadene løper selv om strømprisen er negativ i noen timer. Derfor lønner det seg ikke å bruke mer strøm enn du trenger selv om strømprisen er negativ!

Alt med måte

Siden det er flere faktorer som spiller inn på sluttsummen på strømregningen din, gjelder det - som på så mange andre områder i livet - å bruke strømmen med måte også når det er minuspris. For selv om det er mye billigere å bruke strøm de timene prisen er negativ, betyr det likevel ikke at du går i pluss.

Vi anbefaler deg også å ikke bruke for mye strøm på én gang - selv når det er minuspris. Du må nemlig betale mer i nettleie hvis du bruker mye strøm samtidig enn hvis du klarer å spre strømforbruket utover døgnet. De aller fleste nettselskapene, som er de som har ansvaret for nettleia, har lavere nettleie mellom kl 22 og kl 06. Noen nettselskap har også lavere nettleie i helgene.

I Trøndelag er det Tensio som er nettselskap. Bor du utenfor Trøndelag og er usikker på hvilket nettselskap du har, kan du se på den siste fakturaen din. 

Time for time

Har du en spotprisavtale, betaler du for det strømmen koster når du bruker den. Alt kjøp og salg av strøm skjer på strømbørsen NordPool. Timeprisene på strøm neste dag finner du fra ca kl 14 i appen Mitt NTE.

Her kan du laste ned appen

Vi anbefaler at du følger med i appen - for det lønner seg absolutt å bruke strømmen når den koster lite!

Hva er det som påvirker strømprisen?

Det er ikke bare nedbørsmengde og temperatur som påvirker strømprisen. Også prisene på kull, dollar- og eurokursen og strømforbruket spiller en rolle. Her kan du lese mer om de ulike faktorene som spiller inn.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.