Du får strømstøtte for desember

Den gjennomsnittlige spotprisen i Midt-Norge endte på 226,91 øre per kilowattime inkl.mva. i desember. Det betyr at også trønderne får strømstøtte. Strømstøtten gjelder kun for helårsbolig, og ikke fritidsbolig.

Kraftlinje i vinterlandskap

Staten dekker 125,47 øre per kWt inkl.mva. i desember. Gjennomsnittlig får trønderne ca. 2200 kroner i strømstøtte. 

Strømstøtten kommer automatisk

Strømregningen for desember blir sendt ut i januar. Du trenger ikke foreta deg noe for å få pengene. De blir automatisk trukket fra nettleia di på fakturaen. Du finner summen under overskriften Nettleie på fakturaen din. 

Hva er strømstøtteordningen? 

Støttesatsen er en prosentandel av prisforskjellen mellom 87,50 øre/kWh inkl.mva (eller 70 øre ekskl.mva) og den månedlige gjennomsnittsprisen på kraftbørsen NordPool. For desember er denne andelen på 90 prosent. 

Det betyr at du får tilbakebetalt 90 % av differansen mellom 87,50 øre og den gjennomsnittlige spotprisen. Tar vi utgangspunkt i den gjennomsnittlige spotprisen for desember, betyr det at du får utbetalt 90 % av differansen mellom 87,50 øre og 226,91 øre.   Merk at strømstøtten gjelder for primærbolig, og ikke for fritidseiendommer. 

Det er spotprisen som bestemmer hva du får igjen – ikke det du betaler for strømmen

Strømstøtteordningen tar utgangspunkt i den gjennomsnittlige spotprisen på NordPoolSpot, ikke hvilken pris du betaler per kilowattime gjennom strømavtalen din. Så selv om du har en fastprisavtale, er det spotprisen som avgjør hva du får i strømstøtte. Hvis du og naboen din bruker akkurat like mye strøm, får dere like mye i strømstøtte selv om dere betaler forskjellig pris for strømmen hvis du har en spotprisavtale mens naboen din har en fastprisavtale.

Støtten gjelder for et månedsforbruk opp til 5000 kWh. 

Bor du i Trøndelag, er det Tensio som er nettselskapet ditt. Her kan du lese mer informasjon om strømstøtten.

Bor du utenfor Trøndelag, må du sjekke nettsidene til nettselskapet ditt. Er du usikker på hvilket nettselskap du har, kan du sjekke fakturaen din.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.