Du får strømstøtte for september

For første gang får også privatkunder i Midt-Norge utbetalt strømstøtte fra staten. Årsaken er at den månedlige gjennomsnittsprisen på strøm i september var over 70 øre uten moms per kilowattime.

Strømlinjer i solnedgang

Hver av kundene våre får en gjennomsnittlig strømstøtte på i overkant av 60 kroner inkludert moms (summen tar utgangspunkt i at en gjennomsnittlig trøndersk husholdning har et forbruk på rundt 1000 kWh i september). Summen du får i strømstøtte avhenger av hvor mye strøm du brukte i september.

Hva er strømstøtteordningen?

Støttesatsen er en prosentandel av prisforskjellen mellom 70 øre/kWh og den månedlige gjennomsnittsprisen på kraftbørsen NordPool. For september er denne andelen på 90 prosent.

Prisen i september ble 75,29 øre/kWh pluss mva (hentet fra Nordpool Spot). Det betyr at du får tilbakebetalt 90 % av differansen mellom 70 øre og 75,29 øre.

Merk at strømstøtten gjelder for primærbolig; ikke for fritidseiendommer.

Strømstøtten kommer automatisk

Du trenger ikke foreta deg noe for å få pengene. De blir automatisk trukket fra nettleia di på fakturaen for oktober. Du finner summen under overskriften Nettleie på fakturaen din.

Strømstøtten gjelder alle strømavtaler

Strømstøtten får du uavhengig av hvilken strømavtale du har (den gjelder altså også om du har fastprisavtale). Det eneste kriteriet er at gjennomsnittsprisen per kilowattime har vært høyere enn 70 øre.

Støtten gjelder for et månedsforbruk opp til 5000 kWh.

Gå til Slik leser du NTEs nye strømfaktura

Slik leser du NTEs nye strømfaktura

Fra februar 2024 ser strømfakturaen fra NTE litt annerledes ut enn før. Vårt mål har vært å gjøre den mer oversiktlig for deg. Hvis du likevel lurer på noe som har med den ...

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Gå til Bruker du mye strøm i jula?

Bruker du mye strøm i jula?

Stekeovnen står på fra morgen til kveld. Kjøleskapet er fylt til randen og jobber for harde livet. Det er alltid noen som dusjer. Spillkonsollene har vært varme siden ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.