Filmkveld fenger

Det er mye underholdning i spilling, serier og ørkesløs surfing, men det er lite som slår en skikkelig filmkveld sammen med familie og venner!

Mange barn sitter sammen og ser på TV

– Når vi har tid til det, både leier og kjøper vi filmer på Altibox, forteller Sara Kveli Skjervø. 

Sammen med mannen Endre og barna Emil, Amalie og Cecilie bor hun på Lø på Steinkjer, og i dag har de invitert gutta i klassen til Emil på filmkveld. Filmkvelden er en premie de vant etter å ha deltatt i en konkurranse på NTEs facebookside. 

Barn spiser pizza

God stemning

Å si at stemningen står i taket når 14 åtte år gamle gutter spiser pizza, er mildt sagt en underdrivelse. Utestemme inne er en selvfølge, og måltidet avbrytes tidvis av håndbak, tidvis av høy latter og roping. Alt er som det skal være, med andre ord. Lillesøster Amalie på 3 år ser fascinert på. 

Etter at pizzaen har havnet delvis i magen, delvis under bordet, beveger gjengen seg opp i 3. etasje, hvor Løvenes Konge står klar på skjermen. Saccosekker, stoler og sofaer fylles raskt opp, popcorn og smågodt kommer på bordet, og i løpet av noen minutter er det bare stemmene til Simba, Mufasa og Scar som kan høres. 

– Utrolig nok var det ingen av gutta som hadde sett denne filmen, sier Sara. – Ofte er det slik at vi sitter og ser gjennom utvalget av filmer for å finne noe som er nytt for alle. Heldigvis har Altibox mange filmer å velge imellom, både nye og gamle filmer. 

Mange barn sitter sammen og ser på TV

Foretrekker sofakroken fremfor kinosetet

Sara, som kommer fra Kvelia, har aldri hatt noe til overs for å gå på kino.

– Vi hadde ikke kino i Kvelia, så jeg har aldri forstått dette med å gå på kino, ler hun. – Jeg foretrekker sofakroken hjemme, hvor jeg både kan slenge beina på bordet og kommentere fritt på det jeg ser på filmen. 

Paret leier ofte filmer til seg selv, mens de kjøper filmene som ungene blir glad i. 

– Det er kjekt for ungene å laste ned filmene på nettbrettet sitt og se dem om og om igjen, sier Sara. – Det at de kan slappe av etter lange dager ute når vi er på hytta i Sverige eller i ferieleiligheten i Bulgaria, er gull verdt for oss alle sammen. 

Mens Amalie på 3 foretrekker Peppa Gris og Frost, er Emil på 8 glad i Harry Potter-filmene, De utrolige og Kaptein Supertruse

– Og hvor mange ganger de har sett Vaiana, har jeg ikke tall på, smiler Sara. - Den har forresten jeg sett flere ganger også. 

Hele familien er glade i filmer, og ser like gjerne film på en ukedag hvor de ikke har noe program som på en helgedag. 

– Vi er ofte inne og sjekker hvilke nye filmer som har kommet, forteller Sara. – Det er så avslappende å ligge i sofaen og se film sammen. 

Sara

Praktisk betalingsløsning

Når du leier eller kjøper film på Altibox, blir prisen på filmen lagt til på den månedlige fakturaen din. 

– Det er en sømløs ordning, syns jeg, sier Sara. – Filmen er bare noen tastetrykk unna. Altibox leverer varene!

Vil du leie eller kjøpe film? Her finner du en enkel instruksjon på hvordan du gjør det. 

Familie sitter foran TV skjermen og ser en film