Fremtiden er lys på Øyna

– Det blir aldri det samme å bo på hotell etter dette, står det i gjesteboka på Øyna kulturlandskapshotell på Inderøy. Bli med oss inn på hotellrommene og se hvorfor folk er så begeistret! 

Bilde som viser utsikten utover Øyna

En utsikt som tar pusten fra deg på et hotellrom hvor alle detaljer er gjennomtenkte. Det er ikke rart tilbakemeldingene har vært gode etter at Øyna kulturlandskapshotell åpnet 12. juni i år. 

– Det har til tider vært surrealistisk å stå her og ta imot alt skrytet, smiler daglig leder Frode Sakshaug litt beskjemmet. – Vi visste jo at vi åpnet noe unikt, men vi hadde ikke turt å drømme om en slik start på hotelleventyret vårt! Folk fra hele landet har besøkt oss i sommer, og vi har hatt fullt belegg nesten hver eneste dag siden åpningen.

Bilde av smilende Frode

Til fingerspissene

Delikat. Rått. Formidabelt. Det er ikke måte på hvilke adjektiv gjestene trekker frem for å beskrive hotellet. Så er da heller ingenting overlatt til tilfeldighetene på de 18 rommene. 

– Vi har ikke spart på noe, forteller Frode. – Før vi begynte planleggingen, hadde vi et klart bilde av hvordan vi ville at rommene skulle bli, og vi klarte å realisere drømmene. 

Rommene svever over bakken. Hvert av rommene har egen balkong og store vindusflater. 

En rekke spotlys montert i taket på en gang
En rekke spotlys montert på tak og vegg

Hotellrommene kommer i to utgaver; svarte rom og hvite rom. Selv om materialvalgene er de samme, er inntrykket av de to romtypene som natt og dag. Blandingen av betong og tre; hardt og mykt, er iøyefallende. Romfølelsen er unik. Badene delikate. Og utsikten? Den er et kapittel for seg selv. Hvert av rommene har utsikt over enten Trondheimsfjorden eller Borgenfjorden, med Fosenalpene i det fjerne.  

– Det er noe eget å våkne til denne utsikten, smiler Frode. – Nå gleder vi oss til å vise frem landskapet på Inderøy både i ruskete høstvær, når snøen faller og når blomstene titter frem til våren.

Lys og varme

På rommene får de store vinduene drahjelp av spotter både i taket og i de spesialbygde sittekassene, av lamper over sengene og LED-striper som lyser opp nisjene. 

Ledstripe i takkarmen i dusjen

I dusjen bader du også i lyset fra en LED-stripe, i tillegg til godt lys fra en lysarmatur over vasken. 

– Mange velger plastikkarmatur som gir et litt for skarpt lys på badet. Her er det valgt en armatur i metall som gir et behagelig lys både når du står foran speilet og når du dusjer, mener Bjørn Endre Skjemstad. 

Bjørn er elektriker i NTE, og har vært ansvarlig for alt det tekniske utstyret og all installasjonen på Øyna. Det har vært en stor, men takknemlig jobb. 

– Jeg kjenner Frode og Øyna godt etter å ha gjort så og si alt det elektriske arbeidet her de siste 15 - 20 årene, forteller Bjørn. – Han vet at vi anbefaler det vi mener er riktig. 

Blanda drops

På samme måte som hotellrommene er en blanding av materialer, kommer også lampene fra ulike leverandører. 

– Leselampene over senga er fra IKEA, smiler Frode. – Vi valgte å legge mer penger i armaturene på badet og på spottene. 

Spottrekkene følger veggene. Lysstrålene treffer veggen, og lyset som reflekteres tilbake inn i rommet gjør det behagelig å oppholde seg i. For å unngå speileffekt, er det ikke satt opp lys foran de store vinduene. 

– Det er dessverre en felle mange går i, sier Bjørn Endre. – Lys er et eget fag, og det er lurt å spørre en elektriker om tips og råd til hvordan du bør lyssette et rom.

Bilde av Bjørn

Truffet en nerve

Også før Øyna bygde ut hotellet, var restauranten et yndet sted å arrangere bryllup. Mangt et brudepar har sagt ja til hverandre med den storslåtte utsikten over Inderøy som kulisser. Neste sommer er det allerede booket inn 18 bryllup 18 helger på rad, og mange velger også å overnatte på hotellet. 

– Noen av helgene til sommeren er vi fullbooket allerede, forteller Frode.     – Kanskje tyder det på at vi har skutt blink hos både trøndere og andre som vil unne seg en overnatting litt utenom det vanlige? 

Ikea lampe montert over en seng
Bilde av en sittekasse med led lys
Inngang til rom med nummer 12 på veggen

Bjørn Endre nikker enig til det Frode sier. Han har lagt ned utallige arbeidstimer her på toppen av Inderøy, og få andre kjenner rommene så godt som ham. 

– Det har vært utrolig spennende å fått være med på dette sammen med Frode, Kristine og de andre ildsjelene her på Øyna, smiler han. – Det er ikke mange forunt å få gå på jobb i så flotte omgivelser! Nå gleder jeg meg til å invitere med meg kona og overnatte her selv!

Bildet av huset sett utenfra

Trenger du hjelp fra en elektriker? Prøv den nye videobefaringsløsningen vår; Enkelt, trygt og selvfølgelig helt gratis!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.