Full kontroll på strømforbruket

Vil du bruke mindre strøm og spare mer penger, er du helt avhengig av å vite hvor mye strøm du bruker i dag. Med et energioppfølgingssystem får du full oversikt over hvor mye strøm du bruker hver eneste time.

Profilbilde av Daniel Aalberg ved hovedkontor på Steinkjer

– I en hverdag der du prøver å få et så lavt strømforbruk som mulig, er energioppfølgingssystemet vårt et verktøy som gir deg et bilde på forbruket ditt, forteller Daniel Aalberg, som er energirådgiver i NTE. – Den kunnskapen kan du bruke til å sette inn noen tiltak som både reduserer strømforbruket ditt og strømregningen din. 

Energioppfølgingssystemet (EOS-et) gir deg en grafisk fremstilling både av strømforbruket ditt og av effektforbruket ditt per time, dag, uke, måned, kvartal, halvår og år. Du kan også sette opp sammenligninger; for eksempel for å finne ut hvor mye strøm du brukte forrige uke sammenlignet med uka før det, eller i september i år sammenlignet med september i fjor. 

I tillegg til forbruket ditt, får du inn temperatursvingingene, slik at du kan se hvor mye utetemperaturen påvirker strømforbruket ditt, forteller Aalberg. 

Har du solcelleanlegg, kan du hente inn informasjonen fra anlegget inn i EOS-et ditt slik at du får én portal for alle målerne dine. 

Effekttopper

Langt de fleste bedriftskundene våre har en strømavtale med en effekttariff. Det betyr at du betaler nettleie etter den høyeste effekten, altså det tidspunktet du bruker mest strøm på én gang. 

– Noen ganger er det små tiltak som skal til for å kunne redusere effekttoppene, forteller Aalberg. – Kanskje trenger du ikke å slå på alle maskinene samtidig, selv om du har hatt det for vane i mange, mange år? Det å gjøre om på disse vanene endrer ikke strømforbruket, men reduserer effekttoppene og dermed nettleien din. 

Med et energioppfølgingssystem kan du også sette opp slik at du får et varsel på telefonen, nettbrettet eller datamaskinen hvis du nærmer deg en effekttopp. Det gir deg tid til å redusere strømforbruket ditt, for eksempel ved å koble ut eller slå av noe, slik at du unngår høyere nettleie.  – Energioppfølgingssystemet gir deg ganske enkelt en bedre oversikt over strømhverdagen din, sier Aalberg. – Tanken er at det skal bli enklere å spare strøm. 

Les mer om energioptimalisering.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.