Høyere under taket i NTE

Juni er den internasjonale pridemåneden. For oss i NTE er pride en feiring av skeiv kjærlighet og mangfold.

Pride

– Vi er rett og slett ikke gode nok på mangfold, sier Vibeke Trondstad Selnes, som er HR-direktør i NTE. – Satt på spissen kan du si at NTE er en arbeidsplass for hvite, heterofile menn uten funksjonsnedsettelser - i alle fall kan det virke slik. Slik kan det ikke fortsette. 

Trenger mer mangfold

NTE har lenge hatt en skjevfordeling mellom antall kvinnelige og mannlige ansatte. Ved utgangen av 2020 var mer enn 8 av 10 ansatte i organisasjonen menn. 

Ser vi på aldersfordelingen blant alle ansatte med mangfoldsbrillene på, er det heldigvis litt lystigere lesning; Vi har ansatte i alle aldre; både yngre med ny kompetanse og eldre med lang erfaring. 

– Vi har mer enn nok søkere på stillingene vi lyser ut, forteller Vibeke, – men for at vi fortsatt skal være en attraktiv arbeidsplass i Trøndelag, må vi - som alle andre virksomheter - endre oss. Første skritt på vegen er å se hvordan vi kan bli en mer mangfoldig organisasjon. 

Blomster

Hårete mål 

NTE jobber allerede konkret med å inkludere folk som av ulike årsaker har ramlet ut av arbeidslivet eller som trenger en ny start. I tillegg er vi i gang med et stort mangfoldsprosjekt hvor vi skal se på hvorfor vi ikke har kommet lengre på mangfoldsfronten, og hva vi må endre på for å lykkes. Vi skal konkretisere, forplikte og måle. Vi skal tørre å sette oss strenge, hårete, ambisiøse - kanskje urealistiske mål, fordi vi trenger noe å strekke oss etter. Det er vår fordømte plikt å la alle være seg selv fullt ut også på jobb. 

– Jeg vil gå så langt som å si at mangfold er en nøkkelfaktor for en sunn organisasjon, og for fortsatt vekst og utvikling i NTE, sier Marit Gystøl, som leder bærekraftsarbeidet i virksomheten. – Et kollegium hvor folk tør å være seg selv og vet at det ikke har konsekvenser for dem, vil gavne oss alle. 

Vær stolt!

Det å støtte Pride, skeiv kjærlighet og et kjønns- og seksualitetsmangfold, burde være en selvfølge for alle virksomheter. Men vi er ikke i mål før alle arbeidsgivere jobber aktivt mot diskriminering året rundt. Før alle kan gå på jobb og være seg selv uten å ha klump i magen. Før alle ser at mangfoldet av kjønn, identiteter, seksuelle orienteringer og funksjonsutfordringer er en styrke både på arbeidsplassen og i samfunnet for øvrig. 

Vi i NTE er ikke i mål ennå, men vi beveger oss i riktig retning. Jobber du hos oss, skal du være trygg på at vi vil at du skal være den du er og elske hvem du vil. 

Happy pride! 

PS: Har du lyst til å jobbe hos oss? Her finner du de ledige stillingene i NTE.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.