Husk dette før du bygger terrasse

Skal du bygge terrasse selv? Les tipsene fra elektrikeren før du setter i gang!

Mann slår spiker inn i treverk

Før du finner frem hammer og spiker, er det lurt å sette seg ned med tegnebrettet. Tar du en prat med en elektriker før du tar på snekkerbeltet, kan du spare deg selv for mye irritasjon. Det lønner seg nemlig å ha en plan for det elektriske arbeidet når du bygger terrassen.

1) Hvordan bruker dere terrassen?

Har du en klar idé om hva dere skal bruke terrassen til? En terrasse med boblebad, terrassevarmer eller utekjøkken, krever mer planlegging enn en terrasse hvor dere hovedsakelig skal slappe av i solstolen. Jo flere elektriske installasjoner dere skal ha, desto tidligere bør dere involvere elektrikeren.  

2) Kommer dere til å bruke terrassen både dag og natt? 

Blomster i vase

Mange sverger til terrassevarmere og mye belysning for å nyte terrassen utover kvelden og inn i de små timer. Blander du veggbelysning med lyslenker og dekorative lamper, får du både godt lys og god stemning. Du kan også velge å installere spotlys i veggene rundt terrassen eller i trappen til terrassen, hvis du har det. Velger du LED-lys, kan du velge mellom 16 millioner ulike farger!

3) Skal dere lage mat på terrassen?

Er du glad i å lage mat, kan det være fristende å sette opp et ordentlig utekjøkken. Stadig flere lager en fullverdig kjøkkenkrok med benker, vask og stekeovn, mens andre nøyer seg med en elektrisk grill. Uansett hvilken hobbykokk-liga du befinner deg i, er det viktig at du har nok stikkontakter til å få gjennomført planene dine!

4) Skal terrassen deles i ulike soner? 

Bygger dere en stor terrasse, kan du dele den opp i ulike soner. Hvis dere er glade i å spise på terrassen, er det fint med et ordentlig spisebord med lys over. Liker du å sitte i en god stol og lese utover kvelden, er det fint med godt leselys. Installerer dere utelys med dimmere, kan dere tilpasse lyset til enhver anledning.

Dame soler seg på en terrasse

5) Husk på hagen! 

Når terrassen er ferdig, kommer du sikkert til å tilbringe mer tid ute – og bli mer obs på hvordan det ser ut i hagen. Kanskje du har noen fine busker eller trær som du kan lyse opp eller henge lyslenker i? Hva med å sette ut noen fine, dekorative lamper i hagen for å skape en koselig stemning? Og hva med oppkjørselen, har du godt nok lys i den?

Vi i NTE Elektro hjelper deg både med planlegging og gjennomføring av det elektriske til den nye terrassen din. Bestill en gratis videobefaring i dag, så hjelper vi deg å finne løsningene som passer best for deg!

Terrasse med utemøbler av belysning

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.