Julefilmer for alle

For mange blir det ikke jul uten at de har sett Love Actually eller Reisen til julestjernen. Hvilken julefilm er den ultimate for deg? Her får du 8 forslag til filmer du kan kose deg med alene eller sammen med venner og familie!

Tre barn med julelue smiler til kamera

Polarekspressen

polarekspressen

Ved midnatt på selveste julaften stopper et skinnende, svart tog utenfor huset til Chris - en gutt som egentlig har sluttet å tro på julenissen. Dermed starter en utrolig reise opp og ned fjellene, ut på glattisen, over skyhøye broer - helt frem til Nordpolen og Julenissen. Får det Chris til å tro på nissen igjen? En fantastisk animasjonsfilm som er like fin med norske som med amerikanske stemmer.

The Holiday

the holiday

Er du like glad i jula som du er i romantiske komedier, er dette filmen for deg! Amerikanske Amanda og engelske Iris byttelåner hus to uker i jula for å komme seg unna alle problemene de har med kjærestene sine. Det tar ikke lang tid før de begge blir hodestups forelsket. Hva skal de gjøre når de to ukene er over? Et stjernespekket lag med blant andre Cameron Diaz, Kate Winslet, Jack Black og Jude Law gjør dette til en uforglemmelig filmopplevelse - gled deg!

Jul i Flåklypa

Jul I Flåklypa

Bli med på julefeiring i Flåklypa! Solan, Ludvig og Reodor må hanskes med verdens kraftigste snømaskin, verdens verste snøstorm, en usynlig Reodor og en sinna Flåklypa Tidende-redaktør. Og hvem er det som redder jula? Jo, det er Ludvig, det, selvfølgelig! Selv om det er litt farlig, det!

Karsten og Petra

karsten og petra

Har du barn under skolealder hjemme, er denne filmen midt i blinken! Bestevennene Karsten og Petra og kosedyrene deres, Løveungen og frøken Kanin, gleder seg til jul, men mørke skyer truer i horisonten. For hva om det ikke blir snø, og hva om morfar bestemmer seg for å dra på hytta på fjellet sammen med kjæresten sin Ester? Karsten og Petra bestemmer seg for å lage verdens beste julestemning slik at morfar blir hjemme. Lykkes de, mon tro?

Elf

elf

Ved en feiltakelse får julenissen med seg en baby tilbake til Nordpolen etter å ha vært på et barnehjem og levert julegaver. En av julenissens hjelpere tar til seg babyen, gir ham navnet Buddy og oppdrar ham som alv. Men etter hvert forstår Buddy at han ikke hører hjemme blant alvene og drar til New York for å finne den biologiske faren sin. Spørsmålet er bare - hører han mer hjemme i New York enn på Nordpolen?

Snekker Andersen og julenissen

snekker andersen og julenissen

Den nye norske juleklassikeren basert på Alf Prøysens fantastiske fortelling om snekker Andersens møte med julenissen på selveste julaften har allerede spilt seg inn i hjertene på nordmenn. Her får du lun humor, mye varme og spenning for store og små. Får du ikke julestemning av dette, får du det kanskje ikke av noe!

The Nightmare before Christmas

nightmare before christmas

Tim Burton har regien på denne animerte julefilmen som handler om den onde gresskarkongen av Halloweenland som planlegger å kidnappe julenissen for å ta kontroll over jula. For å hindre dette, må innbyggerne samarbeide om en aksjon! Lykkes de?

Grinchen

grinchen

I Norge ser vi 3 nøtter til Askepott, i USA ser de Grinchen. Det grønne monsteret Grinchen hater julen, og forsøker å ødelegge den for alle. Men hvorfor hater han julen, og kan han lære seg å like den? Den klassiske amerikanske julefortellingen kan du både se som animasjonsfilm og som spillefilm, sistnevnte med Jim Carrey i hovedrollen.

Bonus-julefilmer

Die hard

I tillegg til de klassiske julefilmene, er det mange filmer vi forbinder med jula. Die Hard, Die Harder, Harry Potter-filmene, Narnia og Alene Hjemme har en plass i julefilm-hjertene til mange. 

Uansett hvilken film du velger å se, håper vi du får slappet av og ladet batteriene! Og husk - mange av filmene kan du leie på Altibox!

Har du Altibox fra NTE? Pass på at du velger inn de kanalene som viser julefilmene du vil se!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.