Knytter sammen verkstedene i eget nett

Med 290 ansatte fordelt på 13 steder rundt om i Midt- og Nord-Norge; fra Mo i Rana i nord til Volda i sørvest, har Wist Last & Buss behov for et nett som håndterer store mengder informasjonsutveksling mellom ulike lokasjoner i ett og samme nett.

Frode Karlsen forran en PC

– Det er viktig for oss at vi har en nettleverandør vi kan stole på, sier Frode Karlsen, som er IT-ansvarlig i Wist Last & Buss. – Vi har vært kunder av NTE siden 2008, og siden den gangen har nettet har vært nede bare 3 ganger her hos oss i Trondheim. Det gir en oppetidsprosent på utrolige 99,9999999 %, det, smiler han. 

Wist Last & Buss driver med salg av Volvo lastebiler og busser og Renault vare- og lastebiler, i tillegg til både verksteddrift og delelagersalg. De er Nordens største private forhandler av lastebiler. I 1989 ble de kjøpt opp av svenske AB Persson Invest. Da behovet for internett oppsto, leverte Volvo nett til private forhandlere som solgte Volvo lastebiler, men i 2014 fikk Wist satt opp sitt eget nett. Utfordringen ga de videre til NTE, som - etter Karlsens mening - løste oppgaven forbilledlig. 

– NTE inngikk avtaler med lokale fiberselskaper på de stedene hvor de ikke selv kunne levere nett. Det er både praktisk og tidsbesparende for oss å ha én leverandør å forholde oss til, mener Karlsen. – Nå kommuniserer vi sømløst både mellom filialer og opp mot Volvo i Sverige.

Frode Karlsen forran en laptop

Som i mange andre bransjer, har Wist blitt avhengige av god nettilgang for å kunne gjøre jobben sin. 

  • Uten nett fungerer ikke forhandlersystemet, og det er umulig å vite hvilke kunder som kommer inn til hvilken tid og hva som skal gjøres på kjøretøyet

     

  • Uten nett får ikke delerobotene på delelageret hentet delene som trengs til reparasjonene

     

  • Uten nett får ikke mekanikerne tilgang til delekatalogen, og får ikke bestilt delene de trenger

– Alt gjøres på nett i dag, forteller Karlsen. – Har vi nettilgang, kan vi til og med reparere en bil mens den er på vegen. Biler i dag er jo datamaskiner! 

Wist Last & Buss har også Altibox TV som leveres av NTE. På anlegget deres på Tiller, som er like stort som hele Lerkendal stadion, er det blant annet kantine, sjåførrom og hvilerom for sjåfører. 

– Det er alltid masse folk på anlegget, og det er mange som setter pris på muligheten til å slappe av litt foran TV-en mens bilen repareres, forteller Karlsen. 

Ansatt hos Wist Last smiler til kamera

Så fornøyd er Frode med fiberbredbåndet at han er NTE-kunde på hjemmebane også. 

– Det er vel med meg som med andre; jeg jobber litt hjemmefra både på kveldene og ellers når det er noe som brenner. Da er det fint å ha et raskt og stabilt nett. 

Trenger bedriften din bredbånd? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg å finne den riktige fiberløsningen.

Bestill fiber her

Ansatt hos Wist Last

Er du privatkunde? Sjekk om du kan få lynrask fiber fra oss du også

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.