Lader smart

Noe av det aller første Petter og samboeren gjorde da de hadde flyttet inn i det nye huset, var å bestille en ny smart elbil-lader.

Smilende mann plugger laderen i elbilen sin

– Da jeg leste at den nye nettleiemodellen gjør at det lønner seg å lade elbilen sakte og på natta, skjønte jeg at vi måtte bytte ut den laderen som allerede hang på veggen med en smart lader, sier Petter Krohn-Hansen. 

Gode råd fra elektrikeren

Smilende mann med kaffekopp

Mindre enn to uker etter at Petter og samboeren var på plass i nytt hus, kom Kristian Haug Flakk fra NTE og monterte en splitter ny Easee-lader på husveggen. 

Petter tok kontakt med Kristian etter tips fra en felles bekjent.

– Kristian var veldig tydelig på at vi burde velge en smart lader, forteller Petter. 

Det er mange årsaker til det. En av hovedgrunnene er at du kan justere ned ladeeffekten, stille inn når elbilen skal lades og starte og stoppe ladingen via appen. 

– Fra 1.juli ble nettleia billigere mellom kl 22 og kl 06, forteller Kristian. – Nettselskapet Tensio har regnet ut at du kan måtte betale 4000-7000 kroner mer i året i nettleie hvis du ikke tilpasser ladingen din. 

Les mer om den nye nettleia på tensio.no

Mer bevisst forhold til strøm

Mann med kaffekopp foran kjøkkenbenken

Petter sier at både han og samboeren fikk et litt mer bevisst forhold til strøm etter at de kjøpte elbil. Huset de har flyttet til, har 4 soverom og 3 bad, en jacuzzi som alltid står på, varmepumpe, ventilasjonsanlegg og husholdningsapparater som trekker strøm. 

– Det sier seg selv at det går litt strøm i huset, selv om vi har begynt å tenke mer over hva vi bruker strøm på, sier Petter. 

Selv om strømprisene i Trøndelag er lave, har paret fått seg en vekker av de unormalt høye strømprisene sør for Dovre. 

– Vi har venner på Østlandet som forteller at de må snu på krona nå som så mye mer av månedsinntekten går til strøm, sier han. 

Lavere strømregning

To smilende menn står foran to biler

Litt forenklet kan vi si at den nye nettleiemodellen belønner de som bruker lite strøm på én gang. Lader du elbilen på dagtid, når du bruker strøm på mye annet, vil det bli dyrere for deg enn om du lader bilen på natta. 

– Jeg har garantert Petter at han ikke kommer til å angre på at han byttet til en smart elbil-lader, og jeg er sikker på at mange elbil-eiere kommer til å følge i hans fotspor, smiler Kristian. 

Har du Easee-lader selv? Her kan du se hvordan du stiller ned ladeeffekten!

Har du ikke gått til innkjøp av en Easee Charge?

Nå kan du kjøpe Easee Charge til kun kr 14 990. Ved kjøp av elbilladeren Easee Charge fra oss, får du med en sikker og trygg installasjon på kjøpet. Du kan velge om du ønsker å betale kontant, eller om du ønsker å betale ned elbilladeren kostnadsfritt via strømregningen din.

Easee - elbillader perfekt for blogg

Kjøp elbillader

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.