Ladet og klart

Det tok ikke lang tid fra Frode Landsem kjÞpte seg elbil til sÞnnen i huset ogsÄ kom hjem med en.
Frode Landsem

– Han kunne vel ikke vĂŠre dĂ„rligere enn faren sin, flirer Frode. 

Frode bor i Malm, men jobber pÄ Steinkjer tre dager i uka og Grong to dager i uka. 

– Det blir en del kjĂžring ja, sier han. –Jeg hadde tenkt pĂ„ Ă„ bytte til elbil en stund. Den nye Beitstadbrua med bomstasjoner var det siste dyttet i ryggen jeg trengte. 

Raskt og trygt

Samtidig som Frode og kona bestilte seg en Hyundai Kona, bestilte han seg el-billader. Bare en uke etter at han la inn bestillingen, hang den splitter nye elbil-laderen pÄ garasjeveggen: klar til Ä lade bÄde KonaŽen og PolestarŽen som sÞnnen har kjÞpt. 

ZAPTEC-lader

– Det var aldri et alternativ for meg Ă„ lade bilen med en skjĂžteledning fra en stikkontakt, sier Frode. – Ikke bare tar det utrolig mye lengre tid, men det er ikke like trygt som Ă„ bruke en dedikert lader. 

Frode gikk for den norskproduserte laderen ZAPTEC. Den lader inntil 10 ganger raskere enn om du lader pÄ stikk, og - akkkurat som Frode sier - er det tryggere. Velger du skjÞteledning-alternativet, risikerer du nemlig Þkt brannfare, elektriske sjokk og overbelastning av det elektriske anlegget. 

Frode og kona renoverte sikringsskapet samtidig som de fikk installert laderen. Det gamle sikringsskapet hadde skrusikringer, og det var ikke dimensjonert for en elbil-lader. 

Frode lader

– Jeg er veldig godt fornĂžyd med laderen, sier Frode. – Jeg bare plugger den inn i bilen, og sĂ„ kan jeg fĂžlge med progresjonen pĂ„ appen. Den var plug and play allerede den fĂžrste gangen jeg brukte den!

Appen Frode snakker om, viser ladehistorikken pÄ hver eneste lading; med klokkeslett, dato og hvor mye bilen ladet. 

– I prinsippet kunne jeg funnet ut hvor mye sĂžnnen i huset har ladet for og tatt betaling av ham for det, flirer han, - men sĂ„ slem kan jeg vel ikke vĂŠre! 

ZAPTEC-appen

Avbetaling

Frode valgte Ä kjÞpe laderen pÄ avbetaling. 

– Det koster meg ikke en krone mer at jeg har valgt Ă„ betale den ned over 36 mĂ„neder, forteller Frode. – Jeg har vĂŠrt strĂžmkunde hos NTE et halvt liv, og nĂ„ betaler jeg ned laderen over strĂžmregninga med i underkant av 450 kroner i mĂ„neden. 

ZAPTEC-lader i bil

Og apropos strÞmregning. Selv med to elbiler i hus, har ikke Frode tenkt over at regningen har blitt sÊrlig stÞrre. 

– Nei, jeg kan ikke si at jeg har tenkt pĂ„ det, nei, sier han. – Jeg bruker NTE som strĂžmleverandĂžr fordi det er lokalt, radig og fordi de gir tilbake til lokalsamfunnet. Kanskje lader vi bilene med strĂžm fra Follafoss kraftverk, bare et kvarters tid hjemmefra?

Les mer om ZAPTEC-laderen som kan kjÞpes kontant eller pÄ avbetaling!

Motta push-varsler fra NTE

FĂ„ varsler i nettleseren med siste nytt og oppdateringer fra NTE

Ved aktivering gir jeg mitt samtykke til Ä motta push-varsler i nettleseren med siste nytt og oppdateringer fra NTE basert pÄ mine kundedata. Se vÄr personvernerklÊring.