Ladet og klart

Det tok ikke lang tid fra Frode Landsem kjøpte seg elbil til sønnen i huset også kom hjem med en.

Frode Landsem

– Han kunne vel ikke være dårligere enn faren sin, flirer Frode. 

Frode bor i Malm, men jobber på Steinkjer tre dager i uka og Grong to dager i uka. 

– Det blir en del kjøring ja, sier han. –Jeg hadde tenkt på å bytte til elbil en stund. Den nye Beitstadbrua med bomstasjoner var det siste dyttet i ryggen jeg trengte. 

Raskt og trygt

Samtidig som Frode og kona bestilte seg en Hyundai Kona, bestilte han seg el-billader. Bare en uke etter at han la inn bestillingen, hang den splitter nye elbil-laderen på garasjeveggen: klar til å lade både Kona´en og Polestar´en som sønnen har kjøpt. 

ZAPTEC-lader

– Det var aldri et alternativ for meg å lade bilen med en skjøteledning fra en stikkontakt, sier Frode. – Ikke bare tar det utrolig mye lengre tid, men det er ikke like trygt som å bruke en dedikert lader. 

Frode gikk for den norskproduserte laderen ZAPTEC. Den lader inntil 10 ganger raskere enn om du lader på stikk, og - akkkurat som Frode sier - er det tryggere. Velger du skjøteledning-alternativet, risikerer du nemlig økt brannfare, elektriske sjokk og overbelastning av det elektriske anlegget. 

Frode og kona renoverte sikringsskapet samtidig som de fikk installert laderen. Det gamle sikringsskapet hadde skrusikringer, og det var ikke dimensjonert for en elbil-lader. 

Frode lader

– Jeg er veldig godt fornøyd med laderen, sier Frode. – Jeg bare plugger den inn i bilen, og så kan jeg følge med progresjonen på appen. Den var plug and play allerede den første gangen jeg brukte den!

Appen Frode snakker om, viser ladehistorikken på hver eneste lading; med klokkeslett, dato og hvor mye bilen ladet. 

– I prinsippet kunne jeg funnet ut hvor mye sønnen i huset har ladet for og tatt betaling av ham for det, flirer han, - men så slem kan jeg vel ikke være! 

ZAPTEC-appen

Avbetaling

Frode valgte å kjøpe laderen på avbetaling. 

– Det koster meg ikke en krone mer at jeg har valgt å betale den ned over 36 måneder, forteller Frode. – Jeg har vært strømkunde hos NTE et halvt liv, og nå betaler jeg ned laderen over strømregninga med i underkant av 450 kroner i måneden. 

ZAPTEC-lader i bil

Og apropos strømregning. Selv med to elbiler i hus, har ikke Frode tenkt over at regningen har blitt særlig større. 

– Nei, jeg kan ikke si at jeg har tenkt på det, nei, sier han. – Jeg bruker NTE som strømleverandør fordi det er lokalt, radig og fordi de gir tilbake til lokalsamfunnet. Kanskje lader vi bilene med strøm fra Follafoss kraftverk, bare et kvarters tid hjemmefra?

Les mer om ZAPTEC-laderen som kan kjøpes kontant eller på avbetaling!