PersonvernerklĂŠring

Personopplysninger er opplysninger som kan knyttes til deg som person. Navn og kontaktinformasjon er typiske personopplysninger, men det kan ogsÄ vÊre annen informasjon som kan kobles til deg mer indirekte. NTE (Nord-TrÞndelag Elektrisitetsverk AS) Þnsker Ä informere deg om hvilke personopplysninger vi behandler, slik at du kan ivareta dine rettigheter etter personvernlovgivningen.

Behandlingsansvarlig

NTE, ved administrerende direktÞr, er behandlingsansvarlig for all behandling av personopplysninger der vi selv bestemmer formÄlet og virkemidlene vi benytter til behandlingen. I denne personvernerklÊringen kan du lese mer om behandlingene NTE er behandlingsansvarlig for.

Dersom du har spÞrsmÄl om denne personvernerklÊringen eller vurderingene vi har gjort, kan du kontakte oss pÄ personvern@nte.no

Du kan finne mer informasjon om personvern og personvernrelaterte saker pÄ nettsidene til Datatilsynet.

VĂ„rt ansvar

Vi skal ikke behandle personopplysninger med mindre vi har et lovlig grunnlag for det. Med behandling menes enhver operasjon som gjÞres med personopplysninger, f.eks. innsamling, registrering, lagring eller endring, bruk og utlevering.

I Norge er dette hovedsakelig regulert i personopplysningsloven, men en rekke andre lovverk som blant annet ekomloven, markedsfÞringsloven, bokfÞringsloven og regnskapsloven gir ogsÄ retningslinjer for vÄr behandling.

Denne personvernerklÊringen gir utfyllende opplysninger om hvilke personopplysninger vi samler inn, hvordan opplysningene samles inn, hva de brukes til, hvilke rettigheter du har dersom dine personopplysninger er registrert hos oss, samt hva vi gjÞr for Ä beskytte personopplysningene.

Generelt for vÄre tjenester i NTE

Hvilke personopplysninger er det vi henter inn? Vi innhenter kun opplysninger som er nÞdvendige for Ä kunne ivareta et godt kundeforhold. Opplysningene er for eksempel navn, postadresse, telefonnummer og e-postadresse, eventuelt andre opplysninger som innhentes via den avtalen vi har med deg som kunde. Opplysningene lagres sÄ lenge du har et kundeforhold hos oss eller sÄ lenge vi mÄ lagre data i henhold til andre lovkrav, for eksempel ekomloven, markedsfÞringsloven, bokfÞringsloven og regnskapsloven. Vi innhenter personopplysninger om deg til fÞlgende formÄl:

  • For Ă„ kunne gi deg tilgang til vĂ„re produkter og tjenester
  • For Ă„ kunne sende deg relevant informasjon
  • For Ă„ kunne ta kontakt og tilby vĂ„re produkter og tjenester
  • Til Ă„ behandle og gjennomfĂžre din bestilling
  • Til Ă„ fakturere deg for de produkter og tjenester du har kjĂžpt fra oss, samt til Ă„ innkreve utestĂ„ende fordringer
  • Til Ă„ administrere ditt kundeforhold med NTE
  • Til Ă„ kunne svare pĂ„ dine henvendelser til NTE
  • Til Ă„ kunne sende deg informasjon via de nyhetsbrev du selv Ăžnsker Ă„ abonnere pĂ„

Hvordan innhenter vi informasjonen?

NTE innhenter opplysninger direkte fra deg som er kunde hos oss gjennom skjemaer pÄ vÄre nettsider, nÄr du kjÞper produkter eller tjenester fra oss, eller nÄr du kontakter vÄrt kundesenter eller vÄre selgere. 

Der er frivillig Ă„ oppgi denne informasjonen. Hvis du velger Ă„ ikke oppgi personopplysningene, kan vi vĂŠre forhindret fra Ă„ gi deg tilgang til produktet eller tjenesten du Ăžnsker.

Kommunikasjon med oss i NTE

Opplysninger du sender oss pr brev eller e-post lagres pÄ deg som kunde. Brev mottas av vÄrt postmottak hvor den journalfÞres. Vi gjÞr deg oppmerksom pÄ at henvendelser du sender direkte via e-post ikke sendes kryptert. Vi oppfordrer deg derfor om ikke Ä sende taushetsbelagte, sensitive eller andre fortrolige opplysninger via e-post.

MarkedsfĂžring

Elektronisk markedsfÞring vil kun bli sendt til vÄre eksisterende kunder, i trÄd med den til enhver tid gjeldende markedsfÞringslovgivning. Hvis du ikke er en eksisterende kunde av NTE, vil vi kun kontakte deg eller sende deg informasjon dersom du har gitt ditt eksplisitte samtykke til det.

Vi oppretter profiler pÄ bakgrunnen av informasjonen som innhentes, for Ä kunne tilby deg de mest relevante produktene og yte god kundeservice. Profilene baseres kun pÄ informasjon som du frivillig gir oss, vi henter ikke inn informasjon for dette formÄlet fra tredjeparter.

Utlevering av personopplysninger til andre

Personopplysningene deles ikke med utenforstÄende tredjeparter, men NTE kan bruke leverandÞrer/underleverandÞrer for drift, utvikling og vedlikehold av nettsidene og fagsystemene. Slike leverandÞrer/underleverandÞrer kan behandle personopplysninger pÄ vegne av NTE i samsvar med databehandleravtaler mellom NTE og de nevnte leverandÞrer/underleverandÞrer.

Vi vil ellers ikke dele din kundeinformasjon med utenforstÄende med mindre utlevering av personopplysningene skjer:

  • Med samtykke fra den som opplysningen gjelder,
  • Med hjemmel i lov eller forskrift gitt med hjemmel i lov,
  • Etter pĂ„legg fra en domstol eller annen myndighet, eller
  • Som ledd i innkreving mv. hvor det foreligger saklige grunner

VĂ„re nettsider Nettstatistikk - Informasjonskapsler (cookies)

Hva er en cookie? En cookie eller en informasjonskapsel er en liten tekstfil. NÄr du kommer til en nettside, spÞr siden nettleseren din om Ä fÄ lagre kapselen pÄ maskinen din. Dette gjÞr at nettsida kan huske handlingene eller preferansene dine over tid, og hvor ofte du har vÊrt pÄ nettsiden.

FĂžlgende cookies settes av Google:

_ga Registrerer en unik ID som brukes til Ă„ generere statistiske data over hvordan besĂžkende bruker nettsiden. Dette slettes automatisk etter 2 Ă„r.

_gid Registrerer en unik ID som brukes til Ă„ generere statistiske data over hvordan besĂžkende bruker nettsiden. Dette slettes automatisk etter 24 timer.

ads/ga-audiences Brukes av Google til Ä mÄlrette besÞkende basert pÄ besÞkendes nettside bruk. Dette slettes automatisk etter 24 timer.

collect collect

Brukes av Google for Ä sende data til google Analytics om besÞkendes enheter og adferd. Tracker besÞkende pÄ tvers av enheter og markedskanaler. Dette slettes etter besÞket.

FĂžlgende cookies settes av Facebook

_fr Brukes av Facebook for Ä levere en rekke annonseprodukter. Dette slettes automatisk etter 3 mÄneder.

_tr Brukes av Facebook for Ă„ levere en rekke annonseprodukter. Dette slettes automatisk etter 1 minutt.

FĂžlgende coockies settes av Adform:

_0

Brukes av Adform for Ä fÞlge besÞkende pÄ tvers av nettsider. Slettes etter besÞket.  _C

Brukes av Adform for Ä sjekke om brukeres nettleser stÞtter cookies. Slettes automatisk etter 2 mÄneder.  _cid

Optimaliserer annonsevisningen basert pÄ brukernes bevegelse kombinert og ulike annonsÞrbud for visning av brukerannonser.  _uid

Registrerer en unik bruker-ID som gjenkjenner brukerens nettleser nÄr du besÞker nettsteder som bruker samme annonse. Slettes automatisk etter 2 mÄneder.

Google Analytics

Google Analytics er et analyseverktÞy som samler inn data om hvordan nettsider brukes av de besÞkende. Den innsamlede dataen gjÞr at vi kan forbedre nettsidens brukervennlighet, innhold og funksjonalitet. Ved Ä bruke Google Analytics kan vi analysere effekten av markedsfÞringen som gjÞres. Data fra informasjonskapslene til Google Analytics lagres anonymisert hos Google. IP-adresser anonymiseres gjennom IP-maskeringsfunksjonen til Google. Google Analytics samler ogsÄ informasjon om brukerens atferd pÄ nettsiden, samt geografisk lokasjon og hva slags enhet som blir brukt.

Google AdWords

NTE annonserer hos Google gjennom tjenesten Google AdWords. Cookies som settes av Google lar oss mÄle trafikk inn til nettsiden, effekten av annonseringen, samt retargete besÞkende. Dataene behandles og lagres hos Google, og inkluderer informasjon om din nettleser, enheten du bruker, geografisk lokasjon og IP-adresse. IP-adresser anonymiseres etter 9 mÄneder. Informasjonen i informasjonskapselen slettes etter 18 mÄneder. NTE har ikke tilgang til IP-adressen din gjennom Google AdWords.

Facebook

NTE benytter seg av Facebook som annonseplattform. Facebook plasserer cookies pÄ din enhet etter at du har besÞkt vÄre nettsider. Her registreres din IP-adresse og informasjon om din nettleser. FormÄlet med bruk av cookies fra Facebook er Ä kunne gi deg mer relevant informasjon og annonser tilpasset dine interesser, samt retargeting i etterkant. Facebook lagrer data pÄ servere i EU og USA. NTE har ikke tilgang til informasjon i din Facebookkonto og heller ikke din IP-adresse.

Hvordan slette cookies:

AdWords: Du kan velge bort cookies fra Google ved Ä gÄ til Googles annonseinnstillinger: www.google.com/settings/ads

Facebook: Her kan du velge dine innstillinger for hvordan Facebook fÄr bruke eventuell informasjon de samler inn for annonsestyring: www.facebook.com/ads/settings

Google Analytics: Vil du ikke sende informasjon til Google Analytics kan du forhindre dette ved Ä installere Googles Opt-out verktÞy: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Nettleser: Det er ogsÄ mulig Ä reservere seg mot informasjonskapsler ved Ä endre innstillinger i din nettleser. Se http://www.nettvett.no/ for instrukser.

Dine rettigheter nÄr vi behandler dine personopplysninger

Under er en oppsummering av dine rettigheter som kunde hos NTE. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene pÄ nettsidene til Datatilsynet.

Som kunde har du rett til:

  • Innsyn: Kopi av opplysninger vi har om deg.
  • Retting: Rette og supplere opplysninger om deg.
  • Sletting: Du kan be om sletting av alle kundedata, med mindre opplysningene er nĂždvendige for Ă„ levere en tjeneste som du fremdeles Ăžnsker Ă„ ha tilgang til, eller at vi er lovpĂ„lagt Ă„ oppbevare opplysningene en viss tid. Sletter du alle dine kundedata sĂ„ vil ogsĂ„ ditt kundeforhold hos oss opphĂžre.
  • Begrensning: Be om at vi begrenser bruken av dine opplysninger.
  • Innsigelse: Be om at vi ikke benytter dine opplysninger for direkte markedsfĂžring, inkludert profilering for bruk i direkte markedsfĂžring. Du kan ogsĂ„ motsette deg Ă„ vĂŠre gjenstand for individuelle avgjĂžrelser av rettslig karakter som utelukkende er automatisert.
  • Dataportabilitet: Be om at dine opplysninger overfĂžres til deg eller til en annen virksomhet i et strukturert, alminnelig anvendt og maskinlesbart format.
  • Informasjon: Ytterligere beskrivelse av hvordan og hvilke opplysninger vi behandler.

VÊr oppmerksom pÄ at disse rettighetene er gjenstand for noen begrensninger som fÞlger av lov.

Dersom du mener at NTE ikke har overholdt dine rettigheter i henhold til personopplysningsloven, har du rett til Ä klage til tilsynsmyndighetene. Dette gjÞres ved Ä sende klage til Datatilsynet, kontaktinformasjon er tilgjengelig pÄ www.datatilsynet.no.

Dine rettigheter | Datatilsynet

https://www.datatilsynet.no

FĂžr du kontakter Datatilsynet. Du bĂžr ta kontakt med den behandlingsansvarlige (virksomhet, bedrift, firma, institusjon, foretak, forening, etc.) fĂžrst dersom du mener dine rettigheter ikke er oppfylt

Henvendelser og spÞrsmÄl om personvern

Hvis du er kunde hos oss kan du logge pĂ„ via din brukerkonto for Ă„ finne relevant informasjon. Ta gjerne kontakt med oss hvis du har ytterligere spĂžrsmĂ„l, kommentarer eller trenger hjelp til Ă„ gjĂžre bruk av dine rettigheter. Dersom du ikke fĂ„r nĂždvendig bistand fra Kundesenteret eller via vĂ„re personvernsider, kan du kontakte personvernombud Åsmund Kjeldstad Lie. Vi vil besvare din henvendelse sĂ„ snart som mulig, og senest innen Ă©n mĂ„ned.

Kontaktinformasjon personvernombud: Personvernombudet Nord-TrĂžndelag Elektrisitetsverk AS Postboks 2551 7736 Steinkjer

Dersom din henvendelse ikke inneholder taushetsbelagte opplysninger, kan du sende e-post til personvernombudet: postmottak@nte.no

Du kan klage pÄ vÄr behandling av personopplysninger

Vi hÄper du vil si ifra dersom du mener vi ikke overholder reglene i personopplysningsloven. Si da gjerne fÞrst i fra gjennom den kontakten eller kanalen du allerede har etablert med oss. Du kan ogsÄ kontakte  personvernombudet vÄrt for Ä sÞke rÄd og veiledning. Personvernombudet har taushetsplikt dersom du Þnsker Ä si fra om noe i fortrolighet.

Du kan ogsÄ klage over vÄr behandling av personopplysninger til Datatilsynet.