Legger strøm til 775 elbilladere i borettslag

Med sine 1113 leiligheter er Risvollan Borettslag landets største frittstående borettslag. Da de skulle få kontroll på energiforbruket i borettslaget, falt valget på løsningene til NTE.

Mann monterer en zaptec lader på vegg

Risvollan Borettslag ligger i Nardo bydel i Trondheim, og er nå i gang med å montere det som muligens er det mest omfattende energistyringssystemet noe borettslag her til lands. Målet er å spare både penger og miljøet.

Zaptec lader montert på vegg

Ladesystem for elbil

Per i dag er det 55 beboere i borettslaget som kan lade elbilen sin. De har fått montert ladepunktene gjennom borettslaget, men har betalt alle utgifter selv.

I løpet av 2018 og 2019 årene skal alle som har garasjeplass kunne lade en elbil. Nå legges det frem strøm til 764 parkeringsplasser, fordelt på de 24 fellesgarasjene i borettslaget. I tillegg skal det monteres seks ladepunkter på utendørs parkeringsplasser.

Det nye ladesystemet har betraktelig bedre kapasitet enn dagens løsning.

Smarte ladestasjoner

​Det unike med systemet er at ladepunktene kobles opp mot et såkalt energioptimaliseringssystem som overvåker, analyserer og optimaliserer strømforbruket.

Ladesystemet er en unik norsk teknologi som gir raskest mulig lading av elbil og utnytter tilgjengelig strøm på en kostnadseffektiv måte.

Hver ladestasjon måler strømmen som blir brukt. Strømforbruket knyttes til hver bruker. Det betyr at beboerne får full oversikt over strømforbruket sitt, og ikke betaler for naboens forbruk. Risvollan borettslag er per nå den eneste aktøren i Midt-Norge som har tatt i bruk både smarte ladere og energioppfølgingssystemet.

Vil du vite mer om lade-systemet? Ta kontakt med oss!

To elektrikkere fra NTE står forran en zaptec lader