Månedens film i mai: Den hemmelige hagen

Elsker du barneboka om den foreldreløse og noe rappkjeftede Mary og den lamme gutten Colin som møtes i den hemmelige hagen, må du få med deg Månedens film denne måneden!

Par sitter sammen å ser på TV

The Secret Garden av Frances Hodgson Burnett er ansett som en av de store barnebokutgivelsene i engelsk litteratur. Filmen er en glitrende familiefilm med både spenning, litt nifse hemmeligheter og en god dose magi.

Den hemmelige hagen

Kjent scenario, fortryllende scener 

Da Marys foreldre dør i kolera, sendes hun fra India der hun er oppvokst til sin strenge onkel på Misselthwaite Manor i Yorkshire.

Marys onkel (spilt av Colin Firth) eier en stor herregård. Han er tungsindig og streng, og truer med å sende Mary sporenstreks tilbake til barnehjemmet om ikke hun følger reglene i huset.

Strenge husregler og utbrytertrang får derimot Mary til å stadig gå lengre bort fra huset, og hun ender til slutt opp med å utforske herregårdens magiske bakhage.

I onkelens hus bor også gutten Colin Crawen. Colin er lam fra livet og ned, og han og Mary blir fort gode venner. Colin har aldri vært i stand til å gå, men Mary vil at han skal få anledning til å oppleve magien som gjemmer seg i hagen. Med stadig sterkere historier om hva som kan skjule seg i bakhagen, får hun omsider overbevist Colin om å bli med henne ut. Et valg som skal vise seg å endre livene deres for alltid.

Her kan du se Den hemmelige hagen