Noe for alle i årets julekalendere

Desember er en virvelvind av en måned, med avslutninger, julebord og juleforberedelser. Da er det ekstra deilig å krype ned i sofakroken med en episode av favoritt-julekalenderen din! Her er en oversikt over årets julekalendere!

snøfall julekalender

NRK - Snøfall

Historien om ni år gamle Selma, som ved en tilfeldighet finner vegen til eventyrverdenen Snøfall, trollbandt en hel tv-verden da den ble sendt første gang i 2016. Like etter at Selma kommer til Snøfall, forsvinner Julenissen. Nå er det opp til Selma og de nye vennene hennes å finne ham igjen, før både julaften og alt det gode Julenissen står for, blir borte for alltid. 

Neste år kommer det en splitter ny julekalender på NRK. Den har fått navnet Stjernestøv

På nrk.no finner du flere av de gode, gamle julekalenderene, blant annet Jul i Skomakergata og Amalies Jul. Det er rettighetsbegrensninger som gjør at ikke flere av seriene ligger på NRKs nett-TV. 

TVNorge - Jul i Blodfjell 2

Jul i blodfjell

Selv om de fleste karakterene i suksesskalenderen Jul i Blodfjell ble tatt av dage i den første sesongen i 2017, er TVNorge klare med oppfølgeren til den eneste julekalenderen som blander drapsgåter med julestemning. I år etterforsker duoen Svein og Nanna hva som skjedde julekvelden for 20 år siden da den unge jenta Sofia Juul forsvant. Klokken tikker og nøkkelpersonene dør, en etter en. Få med deg kremen av norske humorister som dukker opp i både én og to roller, blant andre Kevin Vågenes, Espen Eckbo og Atle Antonsen. Blodig alvor kan vi ikke love, men vi ser ikke bort fra en og annen blodig julekule!  

TV2 Zebra: The Julekalender

The julekalender

Det blir ikke jul uten potetbonden Olaf Sand, den snakkesalige kona hans Gjertrud og Nåsåen Benny. Kult-julekalenderen samler både gamle og nye fans rundt skjermene, og de som ikke ser serien selv, kan glede seg over naboer og kolleger som til stadighet krydrer samtalene med utsagn som "bob, bob, bob" og "de e bærre lækkert". Blir du lei, får du håp de bli likar i mårrå. 

TV2 Zebra viser også Julefergå. Mon tro om de tre cubanerne som har levd i en luftlomme på havets dyp klarer å oppnå kontakt med mannskapet på MF Svelå i år? 

SVT - Panik i tomteverkstan

panik i tomteverkstan

Svenskene slår på stortromma med en splitter ny julekalender, som utspiller seg i den hemmelige nissebyen på Nordpolen som blant annet huser julenissens verksted. Julenissen og alle de andre i nissebyen er helt avhengige av at barn fortsetter å tro på julenissen, hvis ikke vil de rett og slett dø ut. Dessverre virker det som om Julenissens popularitet er synkende, så nå begynner kampen om å overbevise barna om at han faktisk fins. 

DR1 - Julestjerner

julestjerner julekalender

På DR1 får du et gledelig gjensyn med Julestjerner - en julekalender som overraskende nok har 25 avsnitt. Vi blir kjent med 13-årige Sus, som sammen med familien flytter fra en blokkleilighet i byen til et gartneri i en liten landsby som de arver av grandonkel Julius. Men fremtiden ser alt annet enn lys ut når en lokal grevinne bokstavelig talt vil legge gartneriet i grus. Følg med i dette danske juleeventyret! 

TV2 - Tinkas jul

Tinkas jul

I år som i fjor satser TV2 på dansk julemagi. Nissejenta Tinka finner  ut at hun er annerledes enn alle de andre nissene. Sammen med Lasse, som bor i menneskeverden, må hun finne ut hvorfor mennesker og nisser ikke har kunnet se hverandre de siste 100 årene.

TV2 viser også den helt nye serien "Wenches julekalender" hvor tv-kokk Wenche Andersen gir oss én ny oppskrift hver dag. Følger du kalenderen, er julens bakst, pålegg og middager reddet, sier TV2 - og det kan vel alle trenge nå i førjulstiden! 

TV2 Danmark - Tinka og Kongespillet

Tinka og kongespillet

Likte du Tinkas jul, bør du få med deg oppfølgeren på dansk tv! I år følger vi Tinka og Lasse og de andre i nissebyen Kongsby når de må utnevne en ny konge. Tinka vil bli med og kjempe om å bli kongen, men sterke krefter forsøker å stanse henne. 

Husk at du kan se julekalenderen på tv, nettbrett og mobil - du bestemmer! 

Har du ikke oppgradert til nye Altibox TV enda? Bestill nå - så får du tilgang til alle julekalendene og mye, mye mer!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.