– Puh. Dette var intenst. 

De vel 70 deltakerne som sto og satt som sild i tønne på Federico Lozanos foredrag “In the Age of AI, Empathy is more important than ever” under Framtidsfredag, forventet et foredrag om kunstig intelligens. Det fikk de - men antakelig ikke slik de trodde de skulle få.  

For har du noen gang snakket med en vilt fremmed om sist du gråt foran noen, hva du er mest takknemlig for i livet og hva du angrer mest på at du aldri har fortalt en person som betyr mye for deg? Og når sist så du en fremmed dypt inn i øynene i 4 minutter i total stillhet? 

Bilde av et lysark med 9 spørsmål

– I en tid hvor ChatGPT kan hjelpe oss å finne ut hva vi skal si, er det viktigere enn noen gang å vite hvordan vi skal si det, sier Federico Lozano, som trollbandt publikummet sitt i 45 minutter. 

Lozano har en MBA fra Stanford University, og er professor ved NTNU, Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole - for å nevne noe. I tillegg til undervisningen, driver han med entreprenørskap og lærer bort design thinking til alt fra toppledere til studenter. 

– Vi har tilgang til så uendelig mye informasjon, men vi vet ikke alltid hvordan vi skal formidle det til andre, sier han. - Øvelsene vi gjorde sammen i dag, viser oss hvor sterkt det påvirker oss som mennesker når vi virkelig ser hverandre og skaper en forbindelse oss imellom. 

To menn i samtale

Utviklingen av kunstig intelligens går i en rasende fart, og det er krevende - for ikke å si umulig, å henge med i svingene. 

– Uansett hvilken teknologi du tar i bruk, må du huske på hvor viktig de menneskelige egenskapene våre er når du kommuniserer, sier Lozano. – I møte med andre mennesker kommer du lengre med empati og sårbarhet enn med all verdens teknologi. 

Engasjert mann som holder foredrag

Gå til Full frihet med Altibox-appen

Full frihet med Altibox-appen

Enten du reiser på hytta eller blir hjemme i vinterferien - med Altibox-appen kan du se det du vil, når du vil og hvor du vil!

Gå til Kundeservice er et eget fag

Kundeservice er et eget fag

Målrettet, systematisk arbeid gjennom flere år har blant annet resultert i at NTE har vunnet Kundeserviceprisen - og i hyggelige tilbakemeldinger fra kundene om at de føler ...

Gå til Velg vår tv- og strømmetjeneste!

Velg vår tv- og strømmetjeneste!

Med et Altibox-abonnement fra NTE, er det du som bestemmer hvilke kanaler og hvilket innhold du betaler for.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.