1)  Lad hjemme

Det er mye billigere å lade hjemme enn på farten, og derfor anbefaler vi alle å investere i en hjemmelader. Enten du velger den rimeligere Amina eller smartladeren Zaptec, er det både tryggere og raskere enn å lade med en vanlig stikkontakt.

Skal du installere et nytt ladepunkt hjemme, må det uansett være en dedikert ladeboks; ikke en vanlig stikkontakt.

2)  Lad når strømmen er billigst

Strømprisen varierer gjennom hele døgnet, og derfor er det penger å spare hvis du lader når det er billigst. I Mitt NTE-appen kan du følge med på strømprisen fra time til time.

Visste du at nettleia er billigere mellom kl 22 og 06? Det betyr at det lønner seg å lade bilen nattestid.

De aller fleste elbilene har mulighet for utsatt eller planlagt lading enten i bilen eller i appen du programmerer ladingen i. Det betyr at du ikke trenger å gjøre endringer på selve laderen. Sjekk i appen eller på hjemmesiden til billeverandøren din.

3)  Lad sakte og ikke samtidig med alt annet

I tillegg til at nettleia er rimeligere på natten, vil du betale mindre i nettleie hvis du sprer strømforbruket ut over døgnet. Hvis du setter bilen på lading samtidig som du lager mat, vasker klær og kjører oppvaskmaskina mens du booster varmepumpa, får du en forbrukstopp, som igjen gir utslag på nettleia. Det lønner seg heller å flytte på noe av forbruket til et annet tidspunkt.

Du kan enten sette ned ladehastigheten i appen til laderen din eller i appen til bilen.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.