Sikre IT-systemene til bedriften din

Digitale trusler har blitt en del av hverdagen til norske bedrifter, og i 2022 oppga 1 av 5 medlemmer i NHO at de hadde vært utsatt for dataangrep det siste året. Er dere godt nok forberedt?

To menn foran flere pc-skjermer

Det viktigste dere kan gjøre er å planlegge for at det kan skje noe uønsket. Det innebærer både å ha sikkerhetsmekanismer mot alle typer dataangrep, men også å ha løsninger som begrenser skaden hvis det mot formodning skal skje dere noe. 

At alt og alle er på nett, gir enorme muligheter - men det utgjør også en digital risiko for bedriften. Alt som er digitalisert, kan hackes. Hva kan dere gjøre for å redusere risikoen? Vi gir deg våre topp 5 tips!

Gjestenett

Nærbilde av hender som skriver med penn i en notatbok

Alle enheter som kobler seg på nettverket i bedriften, utgjør en mulig sikkerhetsrisiko. Derfor er det aller tryggeste å tilby et eget nettverk for gjester - altså ikke det interne nettverket som de ansatte i bedriften bruker. På den måten reduserer du muligheten for at eksterne - bevisst eller uforvarende - kan spre virus eller annen malware inn på bedriftsnettverket. 

Brannmur og oppdateringer

Er dere flinke nok til å sørge for at programmene og systemene dere bruker er oppdatert med siste versjon? Det kan være alfa og omega for å unngå at dere blir hacket.

Det vil alltid finnes feil, såkalte bugs, i all programvare. Utviklerne som lager programmene, jobber kontinuerlig med å utbedre feilene, og legger ut oppdateringer hvor feilene har blitt rettet. De oppdaterte versjonene hindrer hackere i å utnytte feilene slik at de for eksempel kan overvåke aktiviteten din på nett, stjele sensitiv informasjon eller plante skadelig programvare. 

Totrinns-autentisering

Har dere høye nok krav til sterke passord som må byttes med jevne mellomrom eller til totrinnsautentisering? Totrinnsautentiseringen gjør at du i tillegg til passordet ditt må skrive inn en kode du får tilsendt på SMS eller i en app. Selv om uvedkommende kjenner passordet, er det et ekstra hinder for å komme seg inn. 

Ansatte på hjemmekontor

Mann jobber på Mac ved kjøkkenbordet

Når de ansatte kobler seg opp mot bedriftens systemer hjemmefra, kan det gjøre virksomheten din mer sårbar for angrep. Hvis uvedkommende kommer seg inn på den ansatte hjemmenettverk, kan veien inn til IT-systemene deres være kortere. Hvis de ansatte i tillegg bruker private datamaskiner eller mobiltelefoner når de kobler seg opp til systemene, er det enda enklere for kriminelle å komme seg inn. 

Ansatte på reise

Kvinne som jobber ved et bord på en kafe

At dere har gode nok sikkerhetsrutiner for innlogginger, tilganger til systemer og nedlastinger, er enda viktigere når de ansatte er på reisefot. Det øker risikoen for at andre kan få tak i enhetene; enten de blir stjålet eller gjenglemt. Det er også større sjanse for at ansatte kobler seg til usikrede trådløse nettverk og dermed øker mulighetene for at noen kan hacke seg inn i systemene deres eller plante virus. 

Vi hjelper dere!

NTE tilbyr både stabilt og raskt fiberbredbånd og sikre løsninger.

Ta kontakt med oss for en prat om hva vi kan gjøre for dere! 

Gå til Full frihet med Altibox-appen

Full frihet med Altibox-appen

Enten du reiser på hytta eller blir hjemme i vinterferien - med Altibox-appen kan du se det du vil, når du vil og hvor du vil!

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.