Slik får du NRK Trøndelag som kanal 1 på tv-en din

Mange som bor i Trøndelag, vil gjerne se Midtnytt og ikke sendinger fra Oslo og Viken når det er lokalnyheter på NRK. Her forklarer vi hvor enkelt det er å endre rekkefølgen på kanalene dine så du får NRK Trøndelag som førstevalg!

Altibox fjernkontroll

Siden NRK har mange ulike distriktskontor, har de også flere tv-kanaler. På Altibox heter kanalen til NRK Trøndelag NRK Midtnytt, så let etter den. Deretter følger du denne bruksanvisningen: 

Har du Altibox-knapp på fjernkontrollen din?

Altibox-knappen på fjernkontrollen tar deg til hovedmenyen. Bruk piltastene på sølvhjulet under til å navigere i meny-linjen, til du kommer til 'innstillinger'. Klikk så 'OK'. Velg menyvalg 'kanaler', og videre 'sorter tv-kanaler'. 

Altså: Hovedmeny > Innstillinger > Kanaler > Sorter tv-kanaler.

Klikk 'OK' når du står på en kanal du vil flytte på. Bruk piltastene på sølvhjulet for å flytte kanalen til ønsket plassering. Klikk 'OK' igjen når du har funnet riktig plass. Den nye kanalsorteringen lagres da automatisk.

Har ikke fjernkontrollen din en knapp det står Altibox på?

Hvis du ikke har nye Altibox TV, mangler fjernkontrollen din Altibox-knappen. Da følger du denne oppskriften for å endre rekkefølgen på kanalene: 

Trykk på tv-portal-knappen, som tar deg til hovedmenyen. Så:

Hovedmeny > Innstillinger > Tv-kanaler > Sorter tv-kanaler. 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.