Snart er det julekalender-tid!

Viktig beskjed til barn i alle aldre! Her er en oversikt over julekalenderene på TV vi kan kose oss med nå som desember endelig er her!

Dame som ser på TV mens hun drikker kakao med marsmallows

NRK - Snøfall

Smilende jente og julenissen

Foto: NRK

Husker du Snøfall - den fantastiske julekalenderen om foreldreløse Selma som finner en hemmelig portal inn til den lille landsbyen Snøfall som ligger i en annen dimensjon? Når Selma kommer til Snøfall, begynner det å skje magiske og spennende ting.  Serien ble sendt første gang i 2016, og ble umiddelbart en moderne klassiker. I 2023 blir det premiere på Snøfall 2; et flunkende nytt juleeventyr med de kjente karakterene fra Snøfall. 

24-stjerners julekalender

7 personer inne i en stjerne

Foto: NRK

For første gang har NRK laget en reality-julekalender, hvor 24 kjendiser skal konkurrere om hvem som takler julestria best.

Kjendisene skal blant annet bryne seg på julesanger, julebakst og juletrepynting - men ikke på den tradisjonelle måten. én etter en må kjendisene forlate konkurransen, helt til det står igjen en vinner på selveste julaften.

TV2 - The Julekalender

The julekalender

Foto: TV2

Ingen jul uten Olaf, Gjertrud, nåsåen Benny og de tre språkforvirredx nissene Fritz, Hans og Gynter, bob bob og "æ står under mistelteinen"!

TV2 - Vazelina Hjulkalender

Fire menn og en hjulkapsel

Foto: TV2

Julenissen faller ned gjennom et hull i ozonlaget og havner på tomta til bilopphøggerne. Ikke bare får nissen hukommelsestap, men sleden blir ødelagt. Hvordan skal han nå få levert gaver til barn over hele verden? Vazelina tar saken i egne hender, men samtidig må de slåss mot eieren av høyfjellshotellet. Hun mener at høggeriet ødelegger utsikten for gjestene sine, at bandet forstyrret freden ved å spille høy musikk og at de forgifter luften når de fyrer med bildekk.

TV Norge - Jul i Blodfjell 2

Fotomontasje med menn og kvinner foran en skog. Julenissen lurer i bakgrunnen.

Foto: TV Norge

Gled deg til den eneste julekalenderen som blander drapsgåter med julestemning! Svein og Nanna etterforsker hva som skjedde julekvelden for 20 år siden da den unge jenta Sofia Juul forsvant. Klokken tikker og nøkkelpersonene dør, en etter en. Blodig alvor kan vi ikke love, men vi ser ikke bort fra en og annen blodig julekule!  

Discovery - Nissene på låven, over skog og hei og i bingen

Seks julenisser og en bunadskledd mann som holder en bolle med grøt

Foto: Discovery

Elsker du Espen Eckbos parodiunivers, kan du meske deg med alle de tre seriene i trilogien. I kjent reality-stil dumpes én nisse hver kveld før vinnerne står igjen på julaften. Liker du Paradise Hotel og Ex on the beach, kommer du garantert til å humre gjenkjennende av plottet!

SVT - Kronprinsen som försvann

En skitten dame og to barn kledd i skitne 1700-tallsklær

Foto: SVT

Årets julekalender på SVT utspiller seg i 1700-tallets Stockholm og handler om kronprins Carl Wilhelm som må flykte fra det kongelige slottet når mammaen; dronning Lovisa, plutselig forsvinner. Han treffer den fattige jenta Hilda som hjelper ham å gjemme seg ved å late som han er barnehjemsgutten Ville. Mot alle odds blir de to barna venner og får oppleve et storslagent eventyr sammen, 

DR 1: Julehjertets hemmelighed

Oversikt over en by

Landsbyen i julekalenderen. Grafikk: Shortcut.

Danskene slår til med en helt ny julekalender i år. I Julehjertets hemmelighed blir vi tatt med til siste halvdel av 1800-tallet, hvor vi møter 13-år gamle Karen som jobber som tjenestepike på en herregård. Hun gleder seg alltid til jul, for da kan hun endelig møte bestevennen igjen; nissen Rumle. Det viser seg derimot at Karen mistet evnen til å se Rumle da hun ble 13 år. Til tross for at de blir advart mot det, skaper Karen og Rumle et magisk julehjerte som gjør at de fortsatt kan treffes. Plutselig rammes herregården av en rekke ulykker. Nå må Karen redde Rumle og forsøke å få satt en stopper for alle ulykkene.  Kan Karen redde julemagien? 

Dansk TV2 - Tinka og sjælens spejl

Jente med nisselue holder en fakkel

Foto: TV2

Er du en av de mange som har fulgt med på serien om Tinka, som i den første sesongen finner ut at hun er halvt nisse og halvt menneske? Når vi møter henne i denne tredje sesongen er hun leder for nissene, men hun har begynt å tvile på sine egne evner som leder. Når hærsjefen Ingi setter henne på sporet av en familiehemmelighet, må Tinka og bestevennen Lasse finne svarene i menneskeverden. Der får Tinka en overraskelse som snur opp-ned på alt, og som setter eksistensen til Nissenes Rike på spill. 

NRK TV

I NRK TV finner du mange julekalendere etter hvert som vi nærmer oss desember. Følg med og se hvilke!

Enten du foretrekker å se julekalenderen på tv, nettbrett eller telefon, har vi løsningen for deg! Har du ikke Altibox ennå?