Stoler på NTE

– Uansett når på døgnet jeg ringer, får jeg hjelp. Det er noe av det unike med NTE. Tore Forbord hos Alu Rehab vet at NTE gjør jobben han trenger for å hjelpe kundene sine.

To smilende menn utenfor en bygning hvor det står dataverksted på veggen.

Tore Forbord, daglig leder i Alu Rehab på Verdal, er ikke vond å be når han blir spurt hvilke erfaringer han har med NTE.

– Jeg vet at jeg kan stole på at de gjør jobben sin. Det gjør det enklere for meg å gjøre jobben min, sier han. 

Fra modem til fiberbredbånd

En smilende mann sitter i bagasjerommet på en varebil

Det var faren til Tore som startet Alu Rehab. Først solgte bedriften rullestoler til Hjelpemiddelsentralen (derav bedriftsnavnet). I 1997 fikk de en avtale med Hjelpemiddelsentralen om å levere 4-5 PC-er i året, og gradvis gikk de over til å selge hjemme-PC-er. 

– Jeg husker godt at de første PC-ene vi solgte hadde modem, smiler Tore. – Etter det har vi vært innom både ISDN og ASDL, men nå er det fiberbredbånd for alle penga. 

Nå er Alu Rehab en stor aktør på Innherred. De fungerer på mange måter som en IT-avdeling for små og mellomstore bedrifter som ikke har sin egen IT-avdeling. Derfor er de også ofte i kontakt med NTE.

– Mange av kundene våre får levert fiberbredbånd fra NTE, sier Tore. – Resten, for eksempel brannmurer, skytjenester, hardware og interne nett, tar vi i Alu Rehab oss av. 

Personlig kontakt

To smilende menn i samtale ved et kjøkkenbord

Oftest er det telefonnummeret til Morten Resve, som er bedriftsrådgiver i NTE, Tore slår når en av kundene hans trenger internett. 

– De siste årene har vi snakket sammen flere ganger i måneden, sier Morten, og legger til at NTE er opptatt av at det skal være enkelt for kundene å få tak i ham og de andre bedriftsrådgiverne. Det vet Tore å sette pris på. 

– Den personlige kontakten jeg har med Morten er gull verdt, sier han. – Og er ikke Morten riktig person til å hjelpe meg, får jeg god hjelp både av kundesenteret og av NOC-en (nettverksovervåkningssenteret). Det er vesentlig for meg å få hjelp med én gang, for ellers går det ut over kundene mine.

Omtrent 100 av kundene til Alu Rehab får levert fiberbredbånd fra NTE; og tallet øker i takt med at stadig flere bedrifter oppdager fordelene ved å ha lynrask fiber. 

– Jeg kan jo godt forstå det, sier Tore. –I løpet av de 15 årene jeg har hatt fiberbredbånd fra NTE hjemme, har nettet vært nede bare én gang. Det er rett og slett ganske utrolig. 

Satser på sikkerhet

To smilende menn på et rom med mange pappesker

I tillegg til at alle fordelene det er ved å ha fiberbredbånd, legger Tore vekt på at NTE har sikkerhetsløsninger med omfattende beskyttelse mot trusler og angrep. Morten bekrefter at det er noe han får stadig flere spørsmål om. 

– Det stilles høye krav til IT-sikkerheten, og sikkerhetsløsningene våre sørger for at de ansatte kan koble seg trygt opp uansett om de er på kontoret, på hjemmekontoret eller på reise, sier Morten. - Jeg glemmer aldri IT-sjefen i en bedrift som sa han sov godt om natta fordi han visste at vi har ansatte på jobb som passer på. En bedre bekreftelse på at vi gjør en god jobb, kunne jeg aldri drømt om!

Gå til Full frihet med Altibox-appen

Full frihet med Altibox-appen

Enten du reiser på hytta eller blir hjemme i vinterferien - med Altibox-appen kan du se det du vil, når du vil og hvor du vil!

Gå til Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Landstrøm til digitaliserte lokaliteter

Når SinkabergHansen nå elektrifiserer fire av oppdrettslokalitetene sine, er det godt nytt både for miljøet og for lokalsamfunnene.

Gå til Tar grep for å få ned strømregningen

Tar grep for å få ned strømregningen

Snart 20 år etter at borettslaget Elvebredden på Steinkjer ble bygget, begynte styret å se på hvordan de kan få ned strømregningen. Nå har en befaring vist at de kan redusere ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.