Stortrives i sommerjobb

– Hvorfor vi søkte sommerjobb i NTE? Fordi de jobber med bærekraft - og det fins ingenting som er viktigere enn det. 

Tre kvinner og en mann foran en tale med regnestykker

– Hvorfor vi søkte sommerjobb i NTE? Fordi de jobber med bærekraft - og det fins ingenting som er viktigere enn det. 

Tre uker inn i sommerjobben i NTE er Mathilde Lædre, Kristian Aunøien, Lene Cathrine Jakobsen og Frida Nymark Engelstad skjønt enige om at de har havnet på riktig sted.

– Og så er oppgavene vi jobber med veldig relevante for det vi studerer, sier Kristian. 

Strategi og analyse

Tre kvinner og en mann står utenfor en bygning med et stort 9-tall på

Mens Lene og Mathilde jobber i avdeling for strategi og analyse, er Kristian og Frida tilknyttet seksjon for vekst og utvikling i energiselskapet.

Lene og Mathilde går begge på Industriell økonomi og teknologiledelse ved NTNU. Lene spesialiserer seg innen Maskin, mens Mathilde har sin faglige spesialisering innen Energi og miljø. 

– Studiet kombinerer teknologi, økonomi og ledelse, og her får vi kombinert den tekniske profilen fra studiet vårt med strategi og finans, forteller Lene. 

Strategi og analyse jobber med strategi, forretningsutvikling og fusjoner og oppkjøp på tvers av alle forretningsområdene i NTE, og Mathilde og Lene får jobbe med oppgaver innen de fleste feltene.

– Det som fanget interessen min da jeg så utlysningen på finn.no, var muligheten til å kunne jobbe i et energiselskap med strategi, finans og analyse, sier Mathilde. – Da jeg begynte å gjøre meg bedre kjent med NTE, så jeg at de jobbet med mer enn vannkraft og strømsalg, og det gjorde stillingen enda mer spennende. 

Vekst og utvikling

Tre kvinner og en mann sitter i en sofa foran en vegg hvor det står Åpen Nær Pålitelig

Til høsten starter Kristian på det siste året av mastergraden sin i økonomi ved Norges Handelshøyskole i Bergen, hvor han fordyper seg i økonomisk styring. Frida har ett år igjen av mastergraden sin i Finansiell økonomi ved NTNU. Begge var på utkikk etter sommerjobb i et selskap som driver med fornybar energi. 

– Jeg har en bachelor i samfunnsøkonomi og hadde lyst til å prøve meg på en mer teknisk modell innen finans, sier Frida. 

Både Frida og Kristian har blitt bedt om å jobbe med en av nåverdimodellene NTE allerede bruker og se om de kan forbedre den. 

– Vi har fått mye tillit, og jeg liker NTE stoler på at vi kan komme med nye ideer, sier Kristian.  – Vi har fått mange oppgaver som skal løses, men ingen føringer på hvordan vi skal løse dem. Det at vi har frihet til å sjonglere arbeidsoppgavene selv, setter jeg pris på. 

Gøy på jobb

En mann peker på ei tavle mens 3 kvinner ser på

Det er ikke bare arbeidsoppgavene sommerstudentene trekker frem når vi ber dem fortelle om hvordan de første ukene på jobb har vært. 

– Vi kom rett fra en hektisk eksamensperiode og ble møtt av hyggelige folk her i NTE, sier Mathilde. – Vi fikk raskt tilgang på arbeidsoppgavene våre, og kontaktpersoner vi kan spørre om alt vi lurer på. 

Det at studentene skal integreres i arbeidshverdagen, er en viktig del av oppholdet. Derfor er de med på avdelingsmøter og får et innblikk i den daglige driften. 

– Det er mange som viser stor interesse for det vi driver med, og vi føler virkelig at vi blir tatt på alvor, sier Lene. 

I tillegg til de ordinære arbeidsoppgavene som skal løses, har også studentene vært med på Framtidsfredag på Steinkjer og på sommeravslutninger med avdelingene sine. De har også fått vært med til et vannkraftverk. 

– Og ennå har vi bare vært her 3 uker, smiler Frida. 

Eksempel til etterfølgelse

Det at NTE er et fornybarselskap, betyr mye for studentene. 

– De aller fleste større selskap er jo bevisste på bærekraft, men NTE jobber utelukkende med bærekraftige løsninger, sier Kristian. 

– Også er det veldig lærerikt, mener Frida. – Som studenter er vi ofte vant med oppgaver som har to streker under svaret. Sånn er det ikke her. Det var litt overveldende til å begynne med, men vi lærer så mye om oss selv av å jobbe på denne måten! 

Lene skal i gang med 4.året på masteren sin til høsten, mens de andre skal gyve løs på sine 5. og siste studieår. På sikt ser flere av dem for seg at de kan tenke seg å jobbe i NTE.  – Det å jobbe med et fagfelt som er så i vinden, er spennende, mener Mathilde. – Er du interessert i fornybar energi, syns jeg absolutt du bør søke sommerjobb i NTE. Jeg angrer hvertfall ikke et sekund på at jeg skal tilbringe sommeren her.

Er du student? Se hva vi kan tilby deg!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.