Strømsparetips til gårdbrukere

Er du gårdbruker eller driver innen landbruket? Her får du tips til hvordan du kan få en lavere strømregning!

Rød gård med en traktor kjørende på veien

Det er ikke alltid de store grepene som skal til for å redusere både regningen og klimafotavtrykket ditt.

1) Vit hva du bruker strøm på og når du bruker strøm

iPhone som viser oversikt og fordeling over strømforbruk

Det første du bør gjøre, er å skaffe deg oversikt over strømforbruket ditt. Kanskje er det noen tidspunkt på dagen hvor du bruker mye strøm?

Tidspunktene med høyt strømforbruk kaller vi effekttopper. Hvis du driver et stort gårdsbruk, betaler du nettleie basert på disse effekttoppene. Effekttoppene er med og gir deg høyere nettleie. Derfor lønner det seg å fordele strømbruket utover dagen. Kanskje trenger du ikke å slå på alle maskinene samtidig? Kanskje du kan vurdere å sette inn bevegelsessensorer på lysene, slik at lyset først slår seg på når det kommer folk inn i rommet? 

Reduserer du forbruket så du får lavere effekttopper, reduserer du nettleia. Det er penger spart! 

Energioptimaliseringssystem

Syns du det er vanskelig å skaffe deg oversikt over strømforbruket ditt, kan vi hjelpe deg med et energioptimaliseringssystem. Det er et skybasert verktøy som måler strømforbruket ditt. Du får en grafisk fremstilling av forbruket som du kan se både på mobilen din og på PC. Slik blir det enklere å se når du har effekttopper og hvor mye strøm du bruker. Det gjør det enklere å sette inn de riktige tiltakene. 

Systemet gir deg også melding om driftsfeil og sier ifra når strømforbruket nærmer seg en topp, slik at du får mulighet til å slå av maskiner eller lys som ikke trenger å stå på.

2) Produser din egen strøm med solceller

Gårdsbruk bruker ofte mest strøm på dagtid, når strømprisen er høyest. Med et solcelleanlegg på taket kan du produsere strøm til eget bruk. Driftsbygninger har ofte store tak med plass til store solcelleanlegg, og kan produsere mye strøm.

Er du Agrol-bruker, får du et svært gunstig tilbud på solcelleanlegg fra oss i NTE.

3) Sørg for at du har riktig strømavtale 

Har du den strømavtalen som er best for deg? Vi tilbyr svært prisgunstige strømavtaler tilpasset landbrukskunder.

Her kan du lese mer om strømavtalene.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.