Sunday Power og NTE inngår strategisk samarbeid på solkraft

Nytt partnerskap: Solcelleselskapet Sunday Power og energikonsernet NTE har inngått avtale om finansiering av solcelleanlegg på næringsbygg for 30 megawatt. Dette tilsvarer et solcelleareal på 21 fotballbaner. Samarbeidet gjør dem til en av de største aktørene innenfor solenergi i Norge.

Fire smilende menn med kaffekopp i hendene står på et tak

Solcelleanleggene som utvikles, driftes og forvaltes av Sunday Power, får nå et solid og langsiktig norsk eierskap. Energikonsernet NTE har over 100 års erfaring fra produksjon av fornybar energi og hadde i 2023 en omsetning på 5,3 mrd. kroner. Nå går de inn som eier, både av Sunday Powers eksisterende og fremtidige solcelleanlegg. - Dette er definitivt en milepæl for oss som solcelleselskap. Avtalen innebærer ikke bare at vi har et produkt og en løsning som markedet verdsetter, men at vi er sikret solid finansiering til å fortsette å utvikle solcelleanlegg på store næringsbygg i tiden som kommer, sier administrerende direktør i Sunday Power, Jonas Ibsen Brynildsrud. Avtalen om finansiering av solcelleanleggene er en av Nordens største transaksjoner innen solenergi. Den innebærer at Sunday Power selger datterselskapet Sunday Generation til NTE. Sunday Power skal fortsatt ha ansvaret for driften, vedlikeholdet, forvaltningen og kontakten med kundene. - Solenergi har et enormt potensial

Konserndirektør i NTE, Svein Olav Munkeby, er ikke i tvil om at flere må produsere energi ved hjelp av solceller de neste årene om vi skal nå målet om å bli klimanøytrale. Derfor blir solenergi en viktig del av NTEs satsing fremover. - Solenergi har et enormt potensial, og Sunday Power har imponert oss med sin løsning for næringsbygg. Vi er svært fornøyde med å integrere mer sol inn i vår portefølje og inngå et langsiktig partnerskap med et selskap i sterk vekst, sier Munkeby.

- Å installere solcellepaneler på store, tomme tak på næringsbygg er en rask og effektiv måte å bygge ut fornybar energi på. Avtalen er et tydelig skritt mot Norges klare mål om 8 TWh fra solenergi i 2030, legger han til.

Han ser at tidspunktet er heldig både for NTE og Sunday Power. - Hittil i år har vi allerede installert like mye som i hele 2023, og vi har en lang pipeline med anlegg som er under utvikling og skal opp på takene. Med en solid aktør som NTE i ryggen, skalerer vi nå opp og bygger en stor portefølje, avslutter Brynildsrud.

Arctic Securities har vært finansiell rådgiver og Thommessen har vært juridisk rådgiver for Sunday Power. SANDS Advokatfirma har vært juridisk rådgiver for NTE.

Kontaktperson Sunday Power: Administrerende direktør Jonas Ibsen Brynildsrud, tlf 977 62 459

Kontaktperson NTE: Konserndirektør Svein Olav Munkeby, tlf 941 90 670

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.