Topp 10 filmer fra 1980-tallet

Lyst på et gjensyn med filmene du elsket på 1980-tallet? Her er våre favoritter!

vhs kasett

Filmene på 1980-tallet har barske menn, damer med høy lugg, pastellfarger og kul musikk - og mange av dem er filmfavoritter den dag i dag. Husker du disse?

The Shining - Ondskapens hotell

Ondskapens hotell

Dette psykologiske mesterverket fra Stanley Kubrick er fremdeles like skummel som da filmen kom i 1980. Jack Nicholson spiller Jack Torrance, som sammen med kona Wendy og sønnen Danny skal bo på det isolerte Overlook Hotel gjennom vinteren. En dag finner Jack ut at hotellet har en fryktelig historie - og skrekken begynner… 

Her kan du se The Shining

Star Wars episode V: The Empire strikes back

Empire strikes back

Filmen regnes av mange Star Wars-fans som den beste. Filmen, som er den andre Star Wars-filmen som ble laget, men nummer fem i sagaen. Filmen handler om Darth Vaders jakt på opprørerne, og da særlig den unge Luke Skywalker. Luke og prinsesse Leia unnslipper opprørerne på isplaneten Hoth, og Luke begynner jedi-treningen sin sammen med Yoda.

Her finner du The Empire strikes back

Die Hard

Die Hard

Bruce Willis spiller hovedrollen som John McClane - politimannen som egenhendig må ordne opp i århundrets terroraksjon i skyskraperen Nakatomi Tower i Los Angeles. Mens han desperat prøver å påkalle hjelp utenfra, må han lamme terroristene ved å ta knekken på dem, en etter en. Yippie-kay-ya!

Her kan du se Die Hard

The Terminator

Terminator

1980-tallets tøffeste mann, Arnold Schwarzenegger, spiller hovedrollen i denne ikoniske filmen. Filmen handler om Sarah Connor, som får livet snudd på hodet når hun møter Kyle Reese som påstår at han har kommet fra framtiden for å redde livet hennes fra en fryktelig drapsmaskin som også er sendt tilbake fra fremtiden for å drepe henne. 

Her finner du filmen

Back to the future

Back to the future

Mens vi snakker om fremtiden: I denne klassiske actionkomedien bygger den eksentriske oppfinneren Doc Brown om en DeLorean til en tidsmaskin som ved en feiltakelse sender hans unge venn Marty McFly tretti år tilbake i tid. Marty må gjøre alt for å komme seg tilbake til sin egen tid. 

Se Back to the future her

Aliens

Aliens

Aliens følger i fotsporene til klassikeren Alien fra 1979. I oppfølgeren møter vi igjen offiser Ripley (Sigourney Weaver), som var den eneste som overlevde møtet med det dødbringende romvesenet fra originalfilmen. Nå er hun sendt tilbake til planeten hvor hun først kom over monsteret, og hun oppdager at både monsteret og avkommet lever i beste velgående. 

Se Aliens her

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter

Ingen liste over 1980-tallsfilmer uten Ronja Røverdatter! Hvem blir vel lei av historien om røverdatteren Ronja fra Mattisborgen som blir venner med fiendesønnen Birk Borkason?

Her kan du se filmen

Indiana Jones and the Raiders Of The Lost Ark

Indiana Jones

I den første Indiana Jones-filmen blir vi kjent med arkeologen og eventyreren Indiana Jones (spilt av Harrison Ford) som på mesterlig vis overvinner alle slags fiendes mens han leter etter Paktens ark. 

Her finner du filmen

Orions Belte 

Orions belte

Satt du klistret til skjermen og så filmen om de 3 unge mennene som bor på Svalbard? De har en fiskebåt som de livnærer seg av ved å påta seg oppdrag av mer eller mindre tvilsom karakter. På en av turene sine kommer de ut for et uvær og må gå i land på en liten øy - og der oppdager de en sovjetisk lyttestasjon. 

Her kan du se Orions belte

Ghostbusters 

Ghostbusters

Manhattan blir hjemsøkt av spøkelser i alle farger og fasinger, og spøkelsesjegerne i Ghostbusters får jobbe med å ta knekken på dem. Når naboene blir besatt av demoner som bor i bygningen deres, får de mer enn nok å gjøre. Who you gonna call? Ghostbusters!

Her finner du filmen

PS - Altibox har et stort bibliotek med nye og gamle filmer du kan leie eller kjøpe. Sjekk selv - kanskje finner du akkurat den filmen du har lyst til å se i kveld!