Topp tre trilogier

Alle gode ting er tre, sies det - også når det kommer til filmer. Vi har plukket ut tre filmtrilogier vi liker. Kanskje dette er sommeren du endelig skal få sett dem, se dem på nytt eller introdusere ungene for dem?

Oceans eleven

Ringenes Herre 

The Fellowship of the Ring

Ringens brorskap

Ringens brorskap er den første filmen i trilogien basert på boktrilogien Ringenes Herre av J.R.R. Tolkien. Hobbiten Bilbo lever et fredelig liv helt til han får en mystisk ring fra onkelen Bilbo. Den onde trollmannen Sauron trenger ringen, som har magiske krefter, for å ta over verden, og setter all sin ondskap inn på å få tak i ringen. Frodo må legge ut på en lang og farlig reise sammen med et helt spesielt brorskap for å kaste ringen i vulkanen i Mordor så den blir ødelagt.

To tårn

To Tårn fortsetter Frodo ferden mot det mørke landet Mordor sammen med vennen Sam. Snart møter de krypet Gollum, som må hjelpe dem å finne vegen til Mordor. Hobbitene Munti og Pippin er tatt til fange av orker, og Aragorn, dvergen Gimli og alven Legolas drar av gårde for å redde dem. Samtidig setter trollmannen Sarumann i gang sin kamp for å ta over makten i Midgard. For å klare dette, må han ta over kongedømmet Rohan. Ved hjelp av sine krigerske Uruk-Hai-er lager han en allianse med den onde Sauron.

Atter en konge

Atter en konge står det endelige slaget mellom det gode og det onde. Saurons enorme og fryktinngytende hær må nedkjempes, og Frodo må gjennomføre den siste etappen for å få ødelagt ringen. 

Filmene kan du leie eller kjøpe på Altibox. 

Ocean-trilogien

Oceans eleven

Ocean´s Eleven

Ocean´s Eleven er den første av i alt tre stjernespekkede filmer om Danny Ocean og gjengen. Klarer de å gjennomføre planene om å gjøre tidenes kupp i tre kasinoer i Las Vegas, deler de 150 millioner. En uhyre elegant film med en rolleliste som inkluderer George Clooney, Brad Pitt, Julia Robert, Andy Garcia og Matt Damon - for å nevne noen.

Ocean´s Twelve

Det nye lykketallet er 12! Etter det vellykkede kuppet i Ocean´s Eleven, er gjengen tilbake - og vel så det. Med seg på laget har de Catherine Zeta-Jones, og det må til, skal de lykkes med å sette de nye makeløse planene ut i livet.

Ocean´s Thirteen

Gjengen er tilbake og skal gjennomføre det dristigste kuppet frem til nå. Enda frekkere. Enda mer risikabelt. Enda mer underholdende. Absolutt verdt å se!

Filmene kan du leie eller kjøpe på Altibox.

Den originale Star Wars-trilogien

Star Wars

A New Hope

A New Hope er den første Star Wars-filmen som ble utgitt, men den står som del fire i sagaen. Filmen handler om Opprøreralliansen med Leia Organa i spissen, som ønsker å tilintetgjøre det galaktiske imperiets massive kampstasjon Dødsstjernen. Filmen introduserer Luke Skywalker, Han Solo og Obi-Wan Kenobi, Chewbacca og droidene R2-D2 og C-3PO og den onde Darth Vader. Star Wars anses å være en av de viktigste filmene i filmhistorien.

The Empire Strikes Back

The Empire Strikes Back er den andre Star Wars-filmen som ble laget, men den er nummer 5 i sagaen. Den regnes av mange Star Wars-fans som den beste filmen i serien. Filmen handler om Darth Vaders jakt på opprørerne, og særlig på den unge Luke Skywalker. Luke har begynt Jedi-treningen sin med Yoda, mens vennene hans blir forfulgt over hele galaksen av Darth Vader og dusørjegeren Boba Fett. På slutten av filmen avsløres hemmeligheten om Luke og Darth Vader; en hemmelighet som i ettertid har blitt hyllet som en av de mest overraskende plot-vriene i filmhistorien.

Return Of The Jedi

De gode kreftene i galaksen samles for å slå tilbake mot imperiet. Etter å ha reddet Han Solo og Prinsesse Leia fra fangenskap hos Jabba The Hutt, vender Luke tilbake til læreren sin Yoda for å fullføre treningen sin for å bli en ekte Jediridder. Så venter den siste kampen mot erkefienden Darth Vader.

Du kan kjøpe filmene i digitalisert utgave på Altibox.