Trønderne dro rett på hytta

Tallenes tale er klar; Trønderne gikk mann av huse og dro på hytta da hytteforbudet ble opphevet.

Graf som viser at strømforbruket har gått opp

I godt og vel én måned, fra 15. mars til 20. april, var det forbud mot å overnatte på hytta hvis den lå i en annen kommune enn bostedskommunen din. Strømforbruket viser tydelig at mange pakket sekken og dro på hytta med én gang hytteforbudet ble opphevet.

NTE leverer strøm til mange av hyttene og fritidseiendommene i Trøndelag. Grafen under viser strømforbruket time for time den siste lørdagen under hytteforbudet vs den første lørdagen etter at hytteforbudet ble opphevet. 

– Vi så en markant økning i strømforbruket på fritidseiendommer med en gang hytteforbudet ble opphevet, sier Kristine Wormdal, som er leder for strøm og energitjenester i NTE Marked. 

Selv om folk ikke brukte hytta så mye de fem ukene hytteforbudet varte, ble det likevel brukt strøm da også.

– Mange har hytte i egen kommune og kunne fortsette å bruke hytta si, sier Wormdal. – I tillegg er det vanlig å ha på noe varme selv om hytta står tom - særlig i vinterhalvåret. 

Gå til Nå skal vannforbruket måles automatisk

Nå skal vannforbruket måles automatisk

I løpet av de neste 5 årene er det slutt på at trondhjemmerne må lese av vannmålerne. I stedet skjer det automatisk gjennom et sensornettverk NTE skal levere.

Gå til Sparer miljøet for 600 000 liter diesel årlig

Sparer miljøet for 600 000 liter diesel årlig

15 kilometer utenfor Frøya, ytterst mot storhavet, har sjømatselskapet Mowi seks oppdrettslokaliteter. To av dem har allerede fått erstattet dieselanleggene på fôrflåtene med ...

Gå til Små grep gir store besparelser

Små grep gir store besparelser

NTE lanserer NTE Energianalyse – nå kan bedrifter enkelt finne ut hvordan de kan bruke mindre strøm

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.