Bli kjent med Jakob; markedssjef for Havbruk

En glad laks

Etter å ha vært i arbeidslivet i 20 år, begynte Jakob å tenke på han egentlig hadde lyst til å jobbe med. Han satte seg ned og skrev en liste med selskaper han kunne tenkt seg å jobbe i - og på den lista sto NTE.

Smilende mann bak en kontorpult og en skjerm

– Jeg fikk rett og slett lyst til å jobbe med de store utfordringene i verden; miljø og bærekraft, forteller Jakob.

Det ønsket har han til fulle fått oppnådd etter at han kom til NTE. Etter først å ha jobbet som forretningsutvikler, gikk han over til å jobbe med kundeappen og sanntidsmåling av strømforbruk. Da NTE opprettet en egen satsing på energitjenester, fikk Jakob jobben som energi-og klimarådgiver før han ble markedssjef for havbruk. 

Fakta om Jakob

Fornavn: Jakob Stilling: Markedssjef havbruk Utdanning: Næringsmiddelingeniør med videreutdanning innen grønn vekst og konkurransekraft fra Handelshøyskolen BI Arbeidserfaring: 15 års erfaring i legemiddelbransjen før han begynte i Enova og så kom til NTE.

– Jeg skrev riktignok hovedoppgaven min om oppdrett av røye i landbaserte anlegg for mange år siden, men etter det har jeg ikke jobbet med havbruksnæringa i det hele tatt, smiler han. –Men jeg syns det er gøy å utfordre meg selv på nye områder og jeg liker å lære nye ting. 

Hardt arbeid lønner seg

Før Jakob kom til NTE, jobbet han med salg og markedsføring i Enova; helt konkret med det å bygge salgskultur og å lansere energitiltak i byggebransjen. Det inkluderte blant annet tilskuddsordninger for landstrømanlegg i havbruksnæringa - en næring Jakob nå jobber tett med. 

– Det å få bidra til null- og lavutslippsløsninger som gir aktørene i havbruksnæringa lavere driftsutgifter, redusert klimaavtrykk og økt konkurransekraft, trigger meg, sier han. 

Nå er Jakob og kollegaene i gang med å bygge en metodikk for å elektrifisere oppdrettsnæringa raskere. Det krever både at de setter seg inn i behovene til kundene og nye tekniske løsninger samtidig som de bygger en intern kultur i teamet. 

– Det er mange tråder å holde i samtidig, og det er viktig å holde hodet kaldt, smiler Jakob. – Når det nærmer seg søknadsfrist på Enova-søknadene vi skriver for kundene, jobber vi intenst. Gleden over å få innvilget søknadene og å se at de ulike prosjektene blir gjennomført, gjør alt det harde arbeidet verdt det! 

Se ledige stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.