Bli kjent med Jakob; markedssjef for Havbruk

En glad laks

Etter å ha vært i arbeidslivet i 20 år, begynte Jakob å tenke på han egentlig hadde lyst til å jobbe med. Han satte seg ned og skrev en liste med selskaper han kunne tenkt seg å jobbe i - og på den lista sto NTE.

Smilende mann bak en kontorpult og en skjerm

– Jeg fikk rett og slett lyst til å jobbe med de store utfordringene i verden; miljø og bærekraft, forteller Jakob.

Det ønsket har han til fulle fått oppnådd etter at han kom til NTE. Etter først å ha jobbet som forretningsutvikler, gikk han over til å jobbe med kundeappen og sanntidsmåling av strømforbruk. Da NTE opprettet en egen satsing på energitjenester, fikk Jakob jobben som energi-og klimarådgiver før han ble markedssjef for havbruk. 

Fakta om Jakob

Fornavn: Jakob Stilling: Markedssjef havbruk Utdanning: Næringsmiddelingeniør med videreutdanning innen grønn vekst og konkurransekraft fra Handelshøyskolen BI Arbeidserfaring: 15 års erfaring i legemiddelbransjen før han begynte i Enova og så kom til NTE.

– Jeg skrev riktignok hovedoppgaven min om oppdrett av røye i landbaserte anlegg for mange år siden, men etter det har jeg ikke jobbet med havbruksnæringa i det hele tatt, smiler han. –Men jeg syns det er gøy å utfordre meg selv på nye områder og jeg liker å lære nye ting. 

Hardt arbeid lønner seg

Før Jakob kom til NTE, jobbet han med salg og markedsføring i Enova; helt konkret med det å bygge salgskultur og å lansere energitiltak i byggebransjen. Det inkluderte blant annet tilskuddsordninger for landstrømanlegg i havbruksnæringa - en næring Jakob nå jobber tett med. 

– Det å få bidra til null- og lavutslippsløsninger som gir aktørene i havbruksnæringa lavere driftsutgifter, redusert klimaavtrykk og økt konkurransekraft, trigger meg, sier han. 

Nå er Jakob og kollegaene i gang med å bygge en metodikk for å elektrifisere oppdrettsnæringa raskere. Det krever både at de setter seg inn i behovene til kundene og nye tekniske løsninger samtidig som de bygger en intern kultur i teamet. 

– Det er mange tråder å holde i samtidig, og det er viktig å holde hodet kaldt, smiler Jakob. – Når det nærmer seg søknadsfrist på Enova-søknadene vi skriver for kundene, jobber vi intenst. Gleden over å få innvilget søknadene og å se at de ulike prosjektene blir gjennomført, gjør alt det harde arbeidet verdt det! 

Se ledige stillinger

Ledige lærling-stillinger

Ingen stillinger innenfor denne kategorien for øyeblikket. Se alle andre ledige stillinger nedenfor.

Ingen ledige stillinger akkurat nå

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Gå til Lyst til å bli lærling?

Lyst til å bli lærling?

Har du gjennomført VG1 og VG2, og vil du ta fagbrev? Vi tilbyr lærlingplasser innen elektro-, telekommunikasjon-, IKT- og energimontør-faget.

Gå til Er du student?

Er du student?

Har du evner og lyst, vil vi gi deg utfordringer og muligheter. Vi tilbyr studenter mange muligheter innen prosjektstillinger, sommerjobber, utplassering og deltidsjobber.

Gå til Nysgjerrig på å bli trainee?

Nysgjerrig på å bli trainee?

Er du en av våre neste traineer? Vi tilbyr traineestillinger i samarbeid med Intro Trainee innen «teknisk-», «økonomi-» eller «juridisk eller samfunnsvitenskapelig» -bakgrunn.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.