Bli kjent med Emil

Førstemann ut

Emil Rognan Skjetne kan smykke seg med å være en av de første i landet med fagbrev i IT-utvikling.

Smilende unggutt sittende ved pulten foran 3 skjermer

– Jeg har alltid vært interessert i data, og jeg liker å løse problemer - så dette er perfekt for meg!

Mens Emil gikk på informasjonsteknologi og medieproduksjon på Verdal videregående skole, var han på utplassering flere steder - blant annet i utviklingsavdelingen på NTE. Allerede den første utplasseringsperioden gjorde han seg bemerket. 

– Emil gjorde et så godt inntrykk at han fikk oss til å tenke “han hadde det vært gøy å ha som lærling”, forteller Thor Gunnar Steinsli, som er sjefen til Emil. 

To menn i en lang gang

NTE har alltid hatt mange lærlinger, også i IT-avdelingen, men utviklingsavdelingen hadde aldri hatt det tidligere. Derfor tok den en runde i avdelingen for å lodde stemningen - og alle var enige om at dette var noe de ville prøve. 

– Vi har alltid tenkt at faget vårt er for krevende til at noen uten en bachelorgrad eller mastergrad kan jobbe med det, men der tok vi grundig feil, smiler Thor Gunnar. 

Og da Emil presenterte fagprøven sin i IT-utvikling, fikk han Meget godt bestått. 

– Det kom ikke som en overraskelse på oss, sier Thor Gunnar. – Emil har imponert oss helt siden han kom inn her.

Stor variasjon

Emil har fått bryne seg på reelle arbeidsoppgaver helt fra første stund, og har jobbet med alt fra Mitt NTE-appen, ulike prosjekter innen kunstig intelligens og utvikling av egne applikasjoner til internt bruk. Arbeidsoppgavene har han på ingen måte løst helt alene. 

– Det er fint å være i et miljø hvor alle har mye mer erfaring enn deg og gjerne lærer bort det de kan, sier Emil. – Det har gjort det lett for meg å lære, og jeg tenker at jeg er summen av hele avdelingen her. 

To smilende menn sitter i en sofa og snakker sammen

Som lærling har Emil en rekke kompetansemål som skal nås, og det er også en av grunnene til at han har samarbeidet tett med flere i avdelingen. 

– Det er veldig verdifullt å få innspill og veiledning fra de andre i avdelingen, mener han. 

Selvstendig

Emil har brukt læretiden godt. Ikke bare har han vært med på mange ulike prosjekter internt i NTE; han har også tilbragt 3 måneder i Slovenia. Der jobbet han med drift - altså det å sette opp og drifte systemer i stedet for å lage dem - mens han utforsket så mye av landet han kunne. En svipptur til Italia fikk han også lagt inn i programmet. 

– Jeg syns den turen beskriver Emil veldig godt, smiler Thor Gunnar. – Han tar imot alle muligheter med åpne armer! 

Med fagbrevet i lomma, ligger verden for Emils føtter. Han har søkt på en bachelorgrad i datateknikk ved UiT i Narvik, men kan også tenke seg å gå rett i jobb - for eksempel i NTE. Den tanken er heller ikke Thor Gunnar fremmed for. 

– Jeg har bakgrunn fra lagspill og er opptatt av å bygge et lag, og jeg ser at Emil er en jeg gjerne vil ha på laget vårt, sier han. 

To smilende menn i samtale i en sofa

Tiden med Emil har også fått utviklingsavdelingen til å se at de får til å ta imot lærlinger, og verken Thor Gunnar eller de andre i avdelingen er fremmede for tanken om å ta inn flere. 

– Men det blir ikke hvem som helst, ler han. - Emil har lagt lista høyt! 

Se ledige stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.