Bli kjent med Ademir

Fra Sarajevo til Steinkjer

Det kriblet i magen da Ademir så NTE-logoen på et møterom i Bosnia. 5 år senere flyttet han fra Sarajevo til Steinkjer og begynte som senior innkjøper hos oss.

Smilende mann med briller og dress

– Og siden har jeg blitt i NTE, smiler han. – Det er virkelig en kjempespennende organisasjon å jobbe i. 

Ademir kom til Norge og Steinkjer som flyktning i 1993, og etter studiene returnerte han til hjembyen Sarajevo. Selv om han trivdes, savnet han foreldre, slekt og venner i Trøndelag, og etter 11 år på Balkan, flyttet han hjem til den nye hjembyen sin Steinkjer.  – Jeg har ikke angret en dag, sier han.

Fakta om Ademir

Fornavn: Ademir Tittel/Stilling: Leder for innkjøp Utdanning: Statsviter fra NTNU. Holder på med en MBA i Strategi og ledelse.  Arbeidserfaring: Bred arbeidserfaring fra internasjonale firma sør-øst i Europa; blant annet BAT, Salford og Stihl. 

Sparer NTE for tid og penger

Som innkjøpsansvarlig i NTE, jobber Ademir på tvers av konsernet. Sammen med kollegaen Bjørn bistår han selskapene i NTE-konsernet når de skal kjøpe inn varer og tjenester. 

– Ingen dager er like, sier han. – Den ene dagen hjelper vi til med å kjøpe inn refleksvester til 1.klassingene i fylket, og den neste dagen bistår vi med innkjøp til en hydrogenfabrikk til flere hundre millioner kroner. I snitt inngår vi én ny avtale hver eneste arbeidsdag. 

Uansett hva som skal kjøpes inn, er prosedyrene like. Innkjøpsavdelingen bistår med å utarbeide konkurransegrunnlaget, går gjennom tilbudene som kommer inn og innstiller på hvilken leverandør som skal få oppdraget. 

– Det er mye juss knyttet til innkjøp, avtaleinngåelser og avtaleforvaltning, forklarer han. – Derfor er det viktig å vite hva man driver med når man kjøper inn, for konsekvensene ved feil-innkjøp kan være store for NTE. 

Og at innkjøpsfunksjonen er viktig for NTE, er det ingen tvil om. I løpet av ett år kjøper NTE varer og tjenester for tett oppunder 1,5 milliarder kroner. Over 40 % av totalsummen havner i Trøndelag.

– For hvert årsverk vi har i NTE, skaper vi 3 årsverk ute i samfunnet, sier Ademir. – Det er jeg stolt av. 

Smimlende mann i dress og briller lener seg inntil rekkverket på en trapp

Snur seg raskt

På de 12 årene Ademir har jobbet i NTE, er det mye som har forandet seg. 

– NTE anno 2011 og NTE 2023 kan nesten ikke sammenlignes, smiler han. – Ikke bare jobber vi på en annen måte nå, men vi er raskere til å snu oss rundt, og vi tilstreber hele tiden å få lære noe nytt. 

Og det at ting endrer seg, setter Ademir pris på. De som kjenner han, kjenner seg nok igjen i utsagnet om at han er utålmodig av natur. 

– For meg kan vi gjerne snu oss enda fortere, ler han. 

I løpet av årene i NTE, har innkjøperne blitt stadig viktigere. Det er lite Ademir setter mer pris på enn når kollegaer han har hjulpet med en avtale viser at de setter pris på den jobben de gjør sammen. 

– Jeg blir stadig involvert i nye prosjekter. Det er mange muligheter til å utvikle seg i NTE - alt du trenger å gjøre er å rekke opp hånda og si at du vil være med!

Se ledige stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.