Bli kjent med nestleder og COO Tom

Full fart forover

Da Tom begynte i NTE for 15 år siden, hadde vi litt over 1000 fiberkunder. Nå passerte vi akkurat 60 000. At Tom har en over gjennomsnittet spennende jobb, er det ingen tvil om.  

Tom Andre Sandal

2 år etter at Tom og kona fikk tvillinger, bestemte de seg for å flytte nærmere familien hennes på Steinkjer. For Tom var det én aktør som pekte seg ut som potensiell arbeidsgiver: NTE.  

Fakta om Tom

Fornavn: Tom André  Tittel/Stilling: Nestleder og COO (Chief operating officer)  Utdanning: Sivilingeniør i elektronikk fra Trondheim og University of Colorado at Boulder  Arbeidserfaring: Radioplanlegger hos Telenor Mobil. Jobbet med kjernenettet i mobilnettet hos Nokia Networks.  

– Jobben som teknisk sjef i NTE Bredbånd AS var den eneste relevante jobben innenfor telekom på Steinkjer, og den fikk jeg heldigvis, forteller Tom.  

NTE hadde akkurat begynt å bygge ut fiberbredbånd i Trøndelag. 10-12 ansatte jobbet med utbyggingen, og Tom var en av en håndfull personer som jobbet spesifikt med det tekniske. Nå ser tallene ganske annerledes ut. Over 50 personer jobber med fiberutbyggingen; av dem over 30 med det tekniske. Tom har vært med på hele reisen.  

– Det har vært veldig interessant, forteller han. – Ikke bare har jeg fått være med og bygge opp fibersatsingen. Jeg har også fått sitte tett på utviklingen. Internettverden ser veldig annerledes ut nå enn for 15 år siden! 

Da Tom begynte i NTE, jobbet han dedikert som tekniker. Etter hvert som han har fått mer erfaring og kunnskap innenfor områder han ikke kunne noe om da han startet i jobben, har han fått en annen rolle. I dag sitter han som nestleder, og jobber mye mer administrativt. Det trives han godt med.  

– Nå går mye av tiden med på strategiske føringer og beslutninger, sier han. – Hvor skal vi bygge ut fiberbredbånd? Hva er økonomisk og strategisk smart av oss å gjøre? Dette er spørsmål jeg jobber med hver dag.  

I tillegg er Tom ofte med i rekrutteringsprosesser - og der har han en annen filosofi enn mange andre.  

– Det er ikke alltid det du har jobbet med tidligere som betyr mest, men hvilket potensial du har, sier han. – Vi har ansatte med mange ulike bakgrunner her. Felles for dem er at de tør å ta initiativ, at de er selvgående og at de har driv! 

Flinke folk søker seg ofte til fagmljøer med mye fagkunnskap. Slik er det også i telekom-miljøet i NTE. Nivået er høyt; enten det er på teknisk, salg eller kundeservice.  

– Slik må det være, skal vi fortsette å bygge ut fiber til folket i samme tempo som de siste 15 årene, sier Tom.  

At du kommer til å treffe på Tom i gangene hos NTE i mange år ennå, er det ingen tvil om.  

Se ledige stillinger

Ledige lærling-stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.