Bli bedre kjent med skyarkitekt Hamza

I skyene

– Jeg trives så godt i NTE at jeg har sagt til kona mi at hun også bør søke jobb her!

Smilende mann med briller sitter i en sofa som står ved siden av en stor grønnplante

Det var kona hans som fikk ham til Norge. Da hun begynte på en mastergrad på NTNU, ble Hamza med - og siden har de ikke sett seg tilbake. 

– Nå har jeg jobbet i NTE i 7 måneder, og både kollegaene og arbeidsoppgavene er midt i blinken, forteller Hamza.

Fakta om Hamza

Stilling: Skyarkitekt Utdanning: Bachelor i programvareutvikling (software engineering) fra National University of Sciences & Technology (NUST) i Islamabad i Pakistan.  Arbeidserfaring: Jobbet som konsulent både i en start-up og i Systems Limited i Pakistan før han flyttet til Norge og en jobb som skyarkitekt i Trondheim kommune.

Han er både den første skyarkitekten i NTE, og den første NTE har ansatt som verken snakker eller skriver norsk. Frem til han lærer seg norsk, har han engelsk som arbeidsspråk - og det går på skinner. 

– Kollegaene mine er veldig imøtekommende, og de lærer meg norske ord som kommer godt med i hverdagen, forteller Hamza.

Og det er ikke bare på kontoret Hamza lærer seg norsk. Han er med på mange av aktivitetene de ansatte gjør sammen på fritiden, blant annet er han med og spiller padel hver tirsdag, og han engasjerer seg i aktivitetene som Ung i NTE arrangerer. 

– Jeg er så glad for at NTE tar så godt vare på oss ansatte også utenfor arbeidstiden, sier Hamza. – Det har gjort det mye enklere for meg å få nye venner. 

Annerledes arbeidsmiljø

Som den eneste skyarkitekten i NTE, har Hamza en jobb som gjør at mange kommer til ham for å be om hjelp til å finne løsninger på utfordringer de har, og for å lære av ham. På kort tid har han blitt kjent med mange kollegaer og fått innblikk i mange faglige problemstillinger.

– Jeg elsker å få utfordringer og å løse dem, ler han. – Jo flere og med komplekse problemstillinger, desto bedre! 

Og det at lederen hans stoler på at han klarer å løse de utfordringene han får på bordet, betyr mye for Hamza. 

– I Pakistan blir du holdt i hånden hele tiden, forteller han. – Her i Norge tar du ansvar selv. Jeg syns det er en bedre måte å lære på, og det gjør også at jeg er mer bevisst på det ansvaret jeg har for å finne kostnadseffektive og bærekraftige løsninger. 

Bærekraftig bedrift

Pakistan er et av landene i verden som er mest utsatt for klimaendringer, og bare de siste årene har landet vært hardt rammet av naturkatastrofer som flom og snøskred. I 2022 Flere eksperter mener det er klimaendringer som har skylden. 

– Jeg er stolt over å være ansatt i et selskap som jobber med fornybar energi, sier Hamza. – Jeg vil gjøre det jeg kan for å bidra til en mer bærekraftig fremtid både for venner og familie hjemme i Pakistan og her i det nye hjemlandet mitt. 

Se ledige stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.