Bli kjent med Thomas

NTEs ansikt utad i Rogaland

– Egentlig var jeg en dag for sent ute med søknaden på jobben, men jeg ringte hodejegeren og sa at jeg var som skapt for denne jobben, smiler Thomas.

Smilende mann i dynejakke med NTE-logo foran tre steinskulpturer og en seilskute

Det viste seg fort at hodejegeren var helt enig med Thomas i at han var rett mann til jobben, og med det fikk NTE sin første ansatte utenfor Trøndelag.  – Jeg er veldig fornøyd, sier Thomas. – Det å sitte med svaret på hvordan landbruket og næringslivet kan bruke mindre strøm, er veldig givende.

Fakta om Thomas

Fornavn: Thomas Tittel/Stilling: Regionsjef Landbruk Utdanning: Har studert økonomi og administrasjon Arbeidserfaring: Før han kom til NTE, jobbet Thomas mange år hos et eggpakkeri, hvor han jobbet som alt fra gulvgutt til salgs- og markedssjef og daglig leder. Hadde et avbrekk fra eggpakkeriet mens han gründet opp et matkassekonsept.

Gjør NTE kjent utenfor Trøndelags grenser

Det at NTE jobber med fornybar energi, er mye av grunnen til at Thomas søkte på jobben. Og selv om han er den eneste ansatte i NTE i Rogaland, trives han veldig godt. 

– Noen ganger kjennes det som jeg er tilbake i gründertilværelsen, for det er veldig mange som ikke har hørt om NTE her, sier han. 

Nettopp derfor har Thomas brukt mye tid på å gjøre NTE kjent i Rogaland. 

– Det har blitt en del kaffekopper, ja, ler han. – Jeg har også vært i Trøndelag flere ganger for å lære mer av kollegaene mine der. 

Og alle møtene har ført frem. Nå har Thomas levert flere solcelleanlegg til både landbrukskunder og næringskunder. Etter hvert skal han i gang med å bistå bedriftene med å finne ut hvordan de kan bruke mindre strøm. 

Både landbruk og næring

Siden Thomas har lang erfaring både fra landbruket og som bedriftseier, har han god erfaring med hvor skoen trykker. Det siste året har strømprisene i Rogaland, hvor Thomas hovedsakelig jobber, vært betydelig høyere enn det vi kjenner fra Trøndelag. I 2022, for eksempel, var gjennomsnittsprisen fem ganger høyere i Rogaland enn den var i Trøndelag. 

– Når strømprisene blir så høye, tvinger det ofte frem endringer i bedriften, sier Thomas. – Det at jeg selv har vært bedriftsleder, gjør det lett for meg å forstå hvor store utslag en høy strømregning kan gjøre i budsjettet. Det er en utrolig takknemlig arbeidsoppgave å bistå bedriftene med å finne ut hvilke energieffektiviseringstiltak de vil få mest mulig ut av. 

Se ledige stillinger

Ledige lærling-stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.