10 ting å finne på i Trøndelag i vinterferien

Vi krysser fingrene for sol fra skyfri himmel så vi får prøvd ski, snowboard og skøyter i vinterferien - men skulle været svikte oss, har Trøndelag mye annet å by på også. Vi har plukket ut 10 forslag til ting som gjør at du kan leve lenge på minnene fra vinterferien.

Mange mennesker ligger på ryggen i snøen

1) Frister varme omgivelser mer enn kundegradene utenfor, kan du hoppe ned i et varmt basseng; for eksempel i Oasen Svømme- og miljøsenter i Namsos, Dampsaga Bad på Steinkjer, Pirbadet i Trondheim eller Trønderhallen i Levanger. Svøm noen lengder, se hvem som kommer først ned sklia eller slapp av i boblebadet.

2) Trives du i høyden, fins det mange klatrevegger du kan utfordre både armmusklene og lattermusklene i. Trondheim, Orkanger, Levanger og Steinkjer har alle flotte klatremuligheter for nybegynnere og mer erfarne klatrere.

3) Har du prøvd Escape Room ennå? Hvis ikke er vinterferien en perfekt anledning til det! Både på Strømsnes på Inderøy og i Trondheim kan du utfordre venner og familie og se om dere klarer å løse gåtene så dere kommer dere ut av det låste rommet innen det har gått en time. Utrolig morsomt! Og du - laster du ned NTEs kundeapp, finner du en rabattkode som gir deg 20% rabatt på Strømsnes!

4) Over 50 år etter at den ble skrevet, fyller musikalen Jesus Christ Superstar fremdeles teatersaler over hele verden - og også i Trondheim strømmer publikum til forestillingene på Trøndelag Teater. Er du rask, kan du sikre deg billetter til vinterferien. I tillegg til Jesus Christ Superstar, viser Trøndelag Teater barneforestillingen Fyr i vinterferien. Flere steder i Trøndelag kan du få med deg Riksteaterets oppsetning Vaffelhjarte og Turneteatrets Lek for livet.

5) Tradisjonen tro arrangeres Rørosmartnan i vinterferien; med fine vinteropplevelser og gode muligheter til å gjøre en god handel. 18.-22. februar får du muligheten til å gjøre et røverkjøp eller to, oppleve konserter, dans, tombola, god mat og drikke og tivoli. Lei en spark og ta meiene fatt, eller bli med på kjøring med både hest og reinsdyr.

6) Syns du hunder er mer ålreite dyr enn hester og reinsdyr, kan du bli med på hundekjøring på Røros, eller vende snuten mot Kopperå, Trondheim eller Steinkjer.

7) Blir været for ille og ungene for ville, kan et besøk på Lykkeland på Steinkjer være akkurat det dere trenger for å få ut litt oppdemmet energi. Foretrekker du litt roligere former, er bowling midt i blinken. Laster du ned kundeappen vår, får du 10% rabatt både på Lykkeland og på bowlingen!

8) Forutsatt at det blir nok snø, kan du invitere med deg familien til Namsskogan familiepark og akekonkurranse med gaupe, fjellrev og jerv som tilskuere! Følg med på nettsidene for å se om været holder seg!   9) På bibliotekene rundt om i fylket er det full fart og masse aktiviteter for barn hele vinterferien. La ungene lage karnevalsmasker, spille sjakk, bygge fuglekasser, briljere med FIFA-spilling, lage vennskapsbånd, fordype seg i bøker eller høre på høytlesning - for å nevne noe. Sjekk med det lokale biblioteket ditt for å se hva som skjer!

10) Elsker du ski, fart og spenning, er snøkiting noe for deg. Du kan delta på kurs og lære deg kunsten i Namsskogan, Røyrvik og Oppdal. 

Uansett hva du finner på, ønsker vi deg en god vinterferie! 

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.