10 ting å finne på i Trondheim i romjula

Etter at ribba og multekremen er spist og alle julegavene er behørig prøvd ut, venter en lang, herlig juleferie for mange av oss. Vi har samlet gode tips til hva du kan finne på i Trondheim i romjula!

Bilde av Trondheim

Padle elvelangs

Trondheim kajakk tilbyr padleturer på Nidelva både før og etter mørkets frembrudd. Se byen på en annen måte - dette er et minne for livet! 

Gå på teater

Trøndelag teater viser to forestillinger i romjula. Den hemmelige hagen er et kjent og kjært stykke som handler om 10 år gamle Mary som går på oppdagelsesferd og finner en hemmelig hage. Forestillingen anbefales for barn fra skolealder. 

Er du glad i Shakespeares forviklingskomedie Stor ståhei for ingenting, kan du glede deg til tolkningen på Trøndelag teater. Regissør Runar Hodne har i mange år gjort seg kjent som både nytenkende og moderne, og det bærer forestillingen preg av. 

Ta med noen på kino

Kinomørket er like forlokkende også i romjula. 1. juledag er det premiere på en rekke filmer, blant annet den etterlengtede oppfølgeren til Frost. Bli med Anna, Elsa, Olaf og Kristoffer på nye magiske eventyr!

Den norske filmen Tunnelen er et intenst spenningsdrama om en ulykke i en tunnel i den iskalde norske fjellheimen, mens den tyske filmen Flukten fra Øst-Tyskland forteller den sanne historien om de to øst-tyske familiene som planlegger å flykte fra diktaturet i øst til friheten i vest i en luftballong. 

Lær deg å spille ukulele!

Er du glad i norsk musikk, er et besøk på Rockheim et must! De holder åpent hver dag fra 3. juledag og tilbyr både omvisninger og familieaktiviteter - deriblant ukulelespilling.

Det våte element

Pirbadet er åpent for plasking, svømming og lek fra 2. juledag. Unn deg sommertemperaturer både i vann og på land før du hutrer deg ut i den norske vinteren igjen!

Se etter munken i Nidarosdomen

4. juledag er det omvisning både på engelsk og på norsk i Nidarosdomen. Kanskje dette er en fin anledning til å bli bedre kjent med domen?

Se på celebritetene

Håkon Gullvågs portretter er viden kjent, og han har foreviget både kongelige, politikere, kunstnere og pressefolk. Utstillingen 'Nasjonale portretter' vises i Lavetthuset i Erkebispegården.

Nedoverski…

Vassfjellet vinterpark i Klæbu holder åpent fra 1. juledag, og gleder seg til å tilby gode skiopplevelser for liten og stor. Fra og med 2. juledag t.o.m nyttårsaften går det egne skibusser fra Trondheim Sentralstasjon kl 10.00 med retur fra Vassfjellet kl 15.00.

… og bortoverski

Foretrekker du langrenn, frister det kanskje med en pause på Estenstadhytta? De har åpent hver dag fra 2. juledag.

Støp en standhaftig tinnsoldat

Vitensenteret holder åpent i romjula, fra 3. juledag. Få med deg vitenshowet med smell og eksplosjoner, støp tinnsoldater og juletrær og bli med inn på en reise gjennom solsystemet!

Uansett hva du bruker romjulen til, ønsker vi deg fine juledager og et godt nytt år! 

Julepynt på juletre

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.