12 ting å finne på i Trøndelag i vinterferien

Vinterferien står snart for tur. Er du så heldig at du skal tilbringe ferien i Trøndelag? Ta på godt med klær og gjør deg klar til ei uke med mye moro - her står opplevelsene i kø!

Flere personer spiller ishockey utendørs

Vi har plukket ut 12 ting vi anbefaler deg å få med deg! 

1) Kryss fingrene for deilig vintervær og spenn på deg skia! Over hele Trøndelag finner du fine skiløyper - eller du kan velge å lage dine egne. Og husk: Du trenger ikke å gå så langt for å gjøre deg fortjent til kakao, appelsin og pølser på bålet!

2) Foretrekker du snowboard og nedoverski fremfor bortoverski, kan du oppsøke et av de mange skisentrene i Trøndelag. Uansett om du er nybegynner eller erfaren, fins det en bakke som passer perfekt for deg!  I februar får alle NTE-kunder gratis kveldskjøring i Meråker Alpinsenter hver fredag. Mer informasjon om tilbudet finner du i Gir Mer-appen, som du kan laste ned her. 

3) Går du Sonia Henie i næringen, eller er du mer som Bambi på glattisen? Over hele Trøndelag ligger isen tjukk på vannene, så snør på deg skøytene og hiv deg utpå! Foretrekker du isfiske, er forholdene perfekte for det i vinterferien også!

Har du ikke ski eller skøyter, anbefaler vi deg å sjekke ut Bua - en nasjonal forening som låner ut utstyr til sport og friluftsliv til barn og unge. Som hovedregel kan utstyret lånes i inntil en uke.

Barn går på ski

4) Frister det mer å hoppe ned i et varmt basseng, kan du velge mellom de tre badelandene i Trøndelag: Oasen Svømme- og miljøsenter i Namsos, Dampsaga Bad på Steinkjer og Pirbadet i Trondheim. Boltre deg i vannet, slapp av i boblebadet, eller utfordre ungene på hvem som kommer raskest ned vannsklia!

5) Foretrekker du å kle på deg, og ikke av deg, kan du ta på lag på lag med ull, fleece og yttertøy og bli med på kajakktur på Nidelven! Turene er tilpasset både de som aldri har padlet før, og mer erfarne padlere. Med nok klær, våtdrakt, flytevest og profesjonelle instruktører kan du oppleve vinteren i Trondheim på en helt ny måte!

6) Nok klær og profesjonelle instruktører er også et must hvis du vil bli med på isklatring på Rypetoppen! Vinterstid er fossen Brudesløret frosset til is, og du kan klatre opp de 30 meterne i fossen. Etter fire timer i fossen er du garantert hekta! Vil du heller klatre innendørs, kan du for eksempel teste klatreveggen i Steinkjerhallen eller buldrerommet i Trønderhallen.  

7) Trives du bedre på landjorda? Ta med deg familien på trugetur! Både på Rypetoppen i Meråker og på Mokk Gård på Steinkjer arrangeres det trugeturer. Opplev følelsen av å flyte oppå snøen! Tar du turen etter at mørket har lagt seg, stiller arrangørene med hodelykt.

Person går med truger sammen med en hund

8) Museene i Trondheim bjuder på og arrangerer alt fra aking og planetarieshow til eventyrstund og mating av ekorn og småfugler. Har du alltid ønsket deg ansiktsmaling som bandmedlemmene i KISS, bør du ta turen til Rockheim!

Vil du lære mer om alt som lever i myra, er Vitenskapsmuseet stedet for deg, og vil du lage ditt eget puslespill, legger du turen til Vitensenteret.

Noe for enhver smak der altså!

9) Legger du turen til Røros i vinterferien, er du garantert fine vinteropplevelser! Rørosmartnan arrangeres for 166. gang i år, med høy stemning, tivoli, muligheten til både ett og to røverkjøp, konserter, god mat og drikke og spontane innslag i gata. Lei en spark og ta meiene fatt, eller bli med på kanefart med hest.

10) Syns du hester er litt for store? Foretrekker du litt mindre firbente dyr, kan du bli med på hundekjøring eller reinkjøring! Hundekjøring kan du bli med på i Meråker, på Røros og på Steinkjer, og reinkjøring finner du på Snåsa og på Røros.

11) Har du prøvd Escape Room ennå? Hvis ikke er vinterferien en perfekt anledning til det! Både på Strømsnes på Inderøy og i Trondheim finner du såkalte Escape Rooms. Konseptet er enkelt. Dere blir låst inne i et rom i en time, og skal komme dere ut ved å finne spor og løse gåter før tiden renner ut. Utrolig morsomt!

12) Blir været for ille og ungene for ville, er et besøk til Lykkeland og Laserland på Steinkjer et kjærkomment avbrekk for både små og store barn - og de voksne også! Alle NTE-kunder får 10% rabatt på inngang på Lykkeland og på laserspill. Ungdommer over 13 år og voksne har alltid gratis inngang.

Mer informasjon om tilbudet finner du i Gir Mer-appen, som du kan laste ned her.

Uansett hva du finner på, ønsker vi deg en god vinterferie!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.