7 grunner til at vi elsker våren

– Jeg velger meg april, sa Bjørnson. Vel, vi velger oss ikke bare april - vi velger oss alle vårmånedene! Her er 7 gode grunner til at vi gleder oss til våren!

Blomster vokser gjennom snø.

Kjenner du det? Lukta av vår blir sterkere for hver dag som går. Vi går mot varmere, lysere tider.

Kjenn etter hvor mye du gleder deg til dette skjer:

1. Du kan gå med småsko.

Tunge vintersko er snart en saga blott, og både skoene og skrittene blir litt lettere.

2. Påskeferie.

Forhåpentligvis slår værgudene til og gir oss sol og varmegrader enten du er ved sjøen, på hytta eller tilbringer feriedagene hjemme. Litt frisk luft har aldri skadet noen - men husk solkrem!

Naturbilde med foss i bakgrunnen og blomster i forgrunnen.

3. Strømregningen blir lavere!

Nå som temperaturene går opp, smelter snøen i fjellet. Det betyr at det blir mer vann i vannmagasinene, som igjen betyr at strømprisene går ned. Høyere temperaturer betyr også at du bruker mindre strøm på å varme opp boligen din. Og har du solceller på taket, øker strømproduksjonen din betraktelig jo flere solstråler anlegget ditt kan bade seg i. Her er det vinn-vinn så langt øyet kan se! 

4. Blomster små i grøftekanten!

Gule, hvite og blå - og kanskje er du så heldig at du får hjem en liten pode som har plukket blomster til deg på veg hjem fra skolen?

5. Vårjakke!

Kast den tunge vinterjakka og ta på den lette, fine jakka fra i fjor. Kanskje finner du gull når du putter hendene i lomma; En femtilapp, en leppestift eller nøkkelen du har lett etter hele vinteren?

6. Internett! 

Venter du på fiberbredbånd? Nå som telen er ute av jorda, kan gravemaskinene endelig grave ned fiberkablene og du kan glede deg til lynraskt, stabilt internett. Perfekt hvis (eller antakelig når) vårværet ikke slår til og du må sitte inne mer enn planlagt!

Mann ser ned på bebyggelse ved norsk fjord fra toppen av et fjell.

7. Ut på gåtur, aldri sur!

Ikke alle av oss er født med ski på beina - og nå er det bare å hive på seg skoene og gå seg en tur! Velger du skogen, kan du i tillegg glede deg til fuglekvitter og vårlukt.

PS: Det skader aldri å få en daglig dose poesi. Her er Jeg velger meg april i sin helhet:

Jeg velger meg april      I den det gamle faller,      i den det ny får feste;      det volder litt rabalder,      - dog fred er ei det beste,      men at man noe vil.

     Jeg velger meg april,      fordi den stormer, feier,      fordi den smiler, smelter,      fordi den evner eier,      fordi den krefter velter,      -i den blir somren til! 

Bjørnstjerne Bjørnson

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.