Hvordan fungerer elbillading i borettslag eller sameie?

Bor du i borettslag og trenger å lade elbilen? Det er mange som lurer på hvordan lading av elbil fungerer i borettslag og sameier. Spesielt om man har felles parkeringsanlegg, uten mulighet til å montere opp en elbillader ved sin egen boenhet.

Tesla som lader batteriet gjennom en Zaptec lader montert på veggen

Lading av elbil har den siste tiden kommet på agendaen til de fleste borettslag og sameier. Salget av elbiler har skutt i været, noe som betyr at flere og flere har behov for å lade elbilen sin på en forsvarlig måte. Det kan være spesielt utfordrende om man bor i et borettslag eller et sameie uten privat parkeringsplass.

Hvordan kan jeg lade elbilen min i borettslaget?

For at beboerne skal kunne få tilgang til en elbillader, må borettslaget/sameiet skaffe seg et elbilladeranlegg i tilknytning til parkeringsanlegget sitt. Strømforbruket til en felles parkeringsplass betales som regel via fellesutgiftene til borettslaget/sameiet, men når man skal ha på plass elbilladere er det viktig å unngå at naboen din skal måtte betale for energiforbruket til elbilen din.

Dette har vi løst gjennom å tilby borettslag et elbilladesystem for parkeringsplassen, der beboerne kan kjøpe en ZAPTEC elbillader til sin parkeringsplass. Det sikrer at alle beboerne er sikret elbillading i fremtiden, og at kostnaden blir rettferdig fordelt.

Elbilladeren sørger for rettferdig fordeling

Med våre ZAPTEC elbilladere utnytter du den tilgjengelige strømmen på en kostnadseffektiv måte, samtidig som elbilen blir ladet så raskt som mulig. Ladesystemet fordeler strømmen mellom elblladerne på anlegget, slik at alle bilene får en jevn og optimal ladehastighet. Denne eliblladeren passer til alle typer elbiler. 

Vil du lese mer om våre løsninger for elbillading i borettslag og sameie? Klikk her.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.