I Trøndelag står opplevelsene i kø!

Kommer du til Trøndelag i sommer? Gled deg - her har vi aktiviteter og opplevelser som gir deg minner for livet! Her har vi samlet et knippe opplevelser til inspirasjon!

Gårdsmark med flere hus og gårder i bakgrunnen

Rypetoppen

​I Meråker finner du Rypetoppen; en av de største klatreparkene i Norge. Rypetoppen har på kort tid blitt populær, og kanskje særlig blant barnefamilier. Klatreparken ligger naturskjønt til; omgitt av skog, fjell og vann på alle kanter. Garantert moro for både store og små! Les mer om Rypetoppen.

Namsskogan familiepark

Namsskogan Familiepark er et must for trønderske familier hver eneste sommer! Parken har Norges største samling av nordiske dyr - her finner du hele 35 arter; alt fra rovdyr som bjørn, ulv, fjellrev og gaupe til alpakkaer, villsvin, pinnsvin og tiur. Liker du fart og spenning, kan du prøve zip-line, klatrerur eller krasjbåter og traktorbane.

Og prikken over i-en med hele oppholdet? Å overnatte i en gamme rett ved rovdyrene! Les mer om Familieparken.

Stokkøya sjøsenter

​Fantastiske Stokkøya er et av stedene i Trøndelag du bør unne deg en tur til! Stokkøya Sjøsenter i Åfjord kan skilte med iøyefallende arkitektur, nydelige måltider og en vakker kystnatur med en 400 meter lang sandstrand. Og aktivitetene spenner fra kajakkpadling og SUP (stående padling) til sykling og strandvolleyball. Denne perlen av et sted kommer du garantert tilbake til! Les mer om Stokkøya sjøsenter.

Den gyldne omvei

Den gyldne omvei i Inderøy kommune er en veistrekning som går gjennom golde åkre og vakker natur; fullspekket med mat-, kunst- og kulturopplevelser. Senk hvilepulsen. Spis lokalprodusert gårdsmat. Ta på kunstmuseum eller rusle en tur i skulpturparken. Kjøp med en gave til en du er glad i. Overnatt i romantiske omgivelser. Bad. Fisk. Nyt. Du skjønner fort hvorfor veistrekningen som egentlig tar 20 minutter å kjøre, kan ta deg en hel dag..  Les mer om Den gyldne omvei.

Trondheim

​Vakre Trondheim har mye å by på - uansett hva du er ute etter! I Norges tredje største by skilter med Nidarosdomen, trehusbebyggelsen, Nidelva og Trondheimsfjorden, Bymarka, Erkebispegården, Munkholmen, Trøndelag Folkemuseum, Ringve Museum, Rockheim, Kristiansten Festning - for å nevne bare noen. Fine aktiviteter for hele familien! Vil du virkelig glede de små, anbefaler vi å spise i Tyholttårnet. Det roterer 360 grader i løpet av en time, så ikke legg noe i vinduskarmen :)  Les mer om Trondheim.

Stiklestadsommer og Spelet om Heilag Olav

​Stiklestadsommer, Olsokdagene og Spelet om Heilag Olav er et must hvis du er i Trøndelag i juli! Få med deg et innholdsrikt program med konserter, utstillinger, middelaldermarked, foredrag og gode samtaler. Else Kåss Furuseth er årets Olsok-profil, og Ståle Gerhardsen er årets olsokkunstner.  For mange er Spelet om Heilag Olav høydepunktet under Olsokdagene. Flere av landets beste skuespillere, sangere og musikere byr på en opplevelse du sent vil glemme!  Les mer om hva som skjer på Stiklestad.

Norges Geografiske Midtpunkt

Liker du å være midtpunktet? Nå kan du gå dit! Ca 1 mil fra Ogndal i Steinkjer kommune ligger nemlig Norges Geografiske Midtpunkt. Har du lyst på flere fine turer i ferien, kan du sjekke nettsidene til Ti på topp flere steder på Innherred. Ta beina på nakken og velg den turen som passer best for deg! 

Laksefiske

​Er du bitt av fiskebasillen, er det flere gode lakseelver i Trøndelag. Namsen, Gaula, Orkla, Verdalselva og Stjørdalselva er alle elver med lange lakseførende strekninger - nok til å gi laksefiskere stjerner i øynene! Vi kan ikke garantere fangst, men ønsker alle som vil prøve seg skitt fiske!

Hegra festning

10 minutter unna Stjørdal ligger Hegra festning; et intakt festningsanlegg med blant annet skyttergraver, tunneller, ganger, oppholdsrom og kommandotårn - spennende både for ungene og for de litt større barna som er interessert i historie. Området er åpent og tilgjengelig alle dager, og det er gratis å gå inn der. Les mer om Hegra festning. 

Badeland

Ønsker du å kjøle deg ned i sommer, kan enten Pirbadet i Trondheim eller Dampsaga Bad i Steinkjer by på plaskende moro for hele familien! Pirbadet blir omtalt av mange som en Badekatedral, og ligger eksemplarisk til med direkte nærhet til både sjø, vær og vind. På Dampsaga Bad kan du boltre deg i 7 ulike bassenger, eller slappe av i boblebadet. Både små og store kommer til å elske vannskliene, blant annet den røde sklien med innvendig lys og elektronisk tidtaking. Trekk badebuksa godt opp, eller sett deg oppi en badering og hvin av glede! Les mer om Pirbadet og om Dampsaga Bad.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.