Lommeboka kan nyte godt av at du følger med på klokka

Visste du at strømprisen endrer seg fra time til time? Trendene viser at prisen vil variere mer enn noen gang fremover. Da kan det fort lønne seg for lommeboka å følge med på klokka!

Fjutt fra NTE

Alle som har en spotpris strømavtale har en strømpris som endrer seg time for time.

Naturlig nok lønner deg seg å bruke strøm når den koster minst. Tidligere har ikke disse prisforskjellene vært så store at det har utgjort så mye på strømregninga, men med økt produksjon av sol- og vindenergi får vi større variasjon. Logisk nok produserer solcellene mest strøm når det er sol og lite skyer, og mindre når det er overskyet og mørkt. På samme måte produserer vindmøllene mest strøm når det er vind, og lite strøm når det er vindstille.

Kort fortalt: Når været legger til rette for at vi får mye strøm fra solcellepanel og vindmøller, så blir også strømmen billigere! Det samme gjelder om regnet høljer ned, eller snøen smelter og fyller opp vannkraftverkene. Så både sol- og regndans kan hjelpe på strømregninga di fremover ☺

Hvor mye kan du spare?

For å ta et eksempel: Fredag 8. januar 2021 var strømprisen 142,57 øre/kWh kl. 17.00. Kl. 21 var prisen kun 77,03 øre/kWh. Kjører du en vaskemaskin på et 2-timers vaskeprogram bruker den 5 kWh*. Ved å flytte klesvasken fra kl. 17 til kl. 21 har du spart 3,28 kroner på den klesvasken. Det alene blir man jo ikke rik av, men om du bruker vaskemaskina fem ganger i uka og gjør samme vurdering hver gang, så sparer du 852 kr på et år. Hva skjer om du gjør det samme med lading av elbil, bytter ut badekaret med dusj og dropper tørketrommelen og heller bruker tørkestativet?

Med Fjutt og NTE-appen får du full oversikt over strømforbruk og strømpriser. Hver dag kl. 14.00 får vi morgendagens strømpriser, og da legges de rett ut i appen. Med to klikk og et raskt blikk får du full kontroll på når du bør skru på vaskemaskina og plugge i elbilladeren. Samtidig kan du følge med på liveforbruket ditt, og passe på å holde det på et lavt nivå på de klokkeslettene strømprisen er høyest.  

Les mer om Fjutt her!  

*Med utgangspunkt i en vaskemaskin på 2500 W. Videre regnestykke er med forutsetning om at samme prisforskjell gjelder hele året.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.