Slik sparer dere strøm i juleferien

Juleferien er like rundt hjørnet, og for mange betyr det at det blir langt færre folk på kontoret. Her får du de beste tipsene til hvordan dere kan kutte strømregningen i romjula.

Moderne kontor lokale med snø som daler ned

Det er nemlig ikke de store grepene som skal til for at strømregningen skal bli litt hyggeligere lesning når dere er tilbake på nyåret! 

1. Skru ned varmen

I lokaler som ikke skal være i bruk i noen uker, kan du godt redusere med 2-3 grader. Husk at det tar litt tid å få opp temperaturen til normalt nivå igjen, så det kan være lurt å alliere seg med noen som kan justere tilbake til normaltemperatur igjen før flere er tilbake på kontoret.

Har dere varmekabler i noen av gulvene? Husk å skru ned varmen på dem også!

2. Slå av lys og teknisk utstyr

Det er lett å glemme å slå av lyset, prosjektorer, PC-skjermer, TV-er, kopimaskiner, skrivere og annet teknisk utstyr når juleferien er fem minutter unna. Ta en runde på bygget og slå av det som kan slåes av.

Hvis du installerer bevegelsessensorer på kontorene, vil lyset slå seg av automatisk når det ikke er noen i rommet. Vurder også hvor mye utebelysning du skal ha på.

Skjøteledning full av kontakter

3. Steng kranene

Ikke alle har mulighet for hjemmekontor før juleferien, så husk å ikke ta ferie med en dryppende kran på kjøkkenet! Sjekk at det ikke drypper eller renner vann fra kranene. Hvis det gjør det - bestill en rørlegger før ferien - det lønner seg!

4. Skru ned ventilasjonsanlegget

Når det er færre folk på jobb, trenger ikke ventilasjonsanlegget jobbe som det gjør når det er fullt på kontorene. Selv om du ikke velger å gå over til feriemodus på anlegget, er det penger å spare på at anlegget er i drift færre timer om dagen. Husk å stille tilbake anlegget når dere er tilbake over nyttår, ellers blir det fort dårlig luft og dårlig stemning!

5. Lukk vinduene

Vinduer som står på gløtt, gjør at ventilasjonsanlegget og varmeanlegget jobber helt unødvendig. Sørg for at alle vinduer er lukket når dere drar fra kontoret.

To skjermer med en skjermsparer som viser klokka

6. Si ifra til kollegaer

Holder dere åpent i ferien, men rullerer på hvem som er på jobb? Husk å sørge for at de som er på jobb kjenner rutinene deres for strømsparing! 

7. Send en e-post

Kanskje kan du med enkle grep holde strømregningen på samme nivå som den lå på etter ferien?

Ønsker du å ha oversikt over din bedrifts strømforbruk?

I Bedriftsportalen får du full oversikt over bedriftens strømkundeforhold – alt fra strømforbruk til fakturaer og nyttig informasjon vi har å dele med deg. På den måten skal det bli enklere for bedriften din å ha oversikt over strømforbruket, og enklere å ta smarte energivalg. Bedriftsportalen er under utvikling, og det vil komme flere smarte funksjonaliteter med tiden. Etter hvert skal denne portalen overta for dagens Min Side. Les mer her.

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.