Trøndelag - et skieldorado

Du trenger ikke reise til Alpene for å finne perfekte skiforhold. Skiterrenget i Trøndelag er helt i verdensklasse - og det er bare en liten biltur unna! 

Skikjører tar salto i fritt svev ned fra et fjell
Profesjonell frikjører Robert Pallin Aaring fra Leksvika lever av og for naturen rundt seg. Nå tar han bærekraftige valg for at generasjonene som kommer etter oss skal få de samme mulighetene til å stå på ski som det han har. 
Youtube Bilde

Fra snø til vann til strøm

Sammen med oss i NTE har Robert startet prosjektet #fornybarski, som skal løfte frem lokal, fornybar skikjøring i Trøndelag. 

Det er viktig at vi tar i bruk nærområdene våre. - Robert Pallin Aaring

Målet med #fornybarski er å vise frem det fantastiske skiterrenget vi har i Trøndelag, og å inspirere flere trøndere til å bruke nærmiljøet sitt i stedet for å reise bort for å stå på ski, sier Robert.

Bilde av Robert Pallin Aaring

Sist vinter begynte Robert å kjøre elbil, ladet på fornybar strøm fra NTE, for å komme seg rundt på ski. - På mange måter er elbil den enkleste måten å komme seg på ski på. Jeg drar hjemmefra med fulladet batteri og slipper å dra innom en bensinstasjon for å fylle på tanken, sier Robert. Det er litt artig å tenke på at den snøen jeg kjører ski på blir til vann om våren, som igjen blir til strøm, slik at jeg kan komme meg mer på ski. 

Trenger du elbillader? Vi har alltid gode tilbud!

Hårete mål

I skikjøring gjelder det å sette seg litt hårete mål - og så gjennomføre dem. Det samme gjelder hvis vi skal nå målet om et klimanøytralt Trøndelag. Skal vi klare det, er vi nødt til å produsere mer fornybar energi, men vi må også senke forbruket vårt. 

Vi heier på alle som driver med #fornybarnski og håper du ble inspirert av filmen! Hva passer vel bedre enn å bruke nærmiljøet nå i vinter? 

PS: Filmen #fornybarski er filmet i Trøndelag vinteren 2020. Musikken har Robert laget helt selv, så her snakker vi 100% lokal, 100% trøndersk og 100% fornybar skifilm.

Les om andre gode tips for miljøet her

Frikjører Robert Pallin Aaring i slalomutstyr

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.