Bli kjent med analytiker Christian

Jobber med både folk og roboter

– Om det var tilfeldig at jeg endte opp i NTE? Absolutt ikke, det var ren og skjær strategi fra min side, smiler Christian.

Smilende mann med skjorte

Da Christian skulle skrive masteroppgaven i industriell matematikk, hadde kjæresten fått seg jobb på Steinkjer og de hadde bosatt seg der. NTE pekte seg ut som en bedrift med spennende arbeidsoppgaver. 

– Så for å gjøre oppgaven min mest mulig relevant for NTE, valgte jeg å skrive om finansielle produkter i energimarkedene, sier han. 

Og det fungerte. Etter å ha levert masteroppgaven, fikk han jobb som trainee i NTE - og resten er historie. Nå har Christian vært i NTE siden 2011.

Fakta om Christian

Fornavn: Christian Stilling: Analytiker i NTE Energi Utdanning: Sivilingeniør i industriell matematikk fra NTNU Arbeidserfaring: Trainee og produksjonsplanlegger i NTE

Fra én til flere

Nå er Christian analytiker; en jobb han gikk til etter å ha vært produksjonsplanlegger. I 10 år satt han og disponerte vannet i vannmagasinene til NTE og avgjorde når det var mest hensiktsmessig å produsere energi. 

– Du kan si at jeg har gått fra å være den som planlegger kraftproduksjonen til å skape enda bedre beslutningsstøtte for produksjonsplanleggerne, forklarer han. 

Nå ser arbeidshverdagen til Christian helt annerledes ut. Før gjorde løste han de fleste utfordringene på egen hånd - men som analytiker er det mye teamwork. 

– Systemene vi bruker i jobben krever mye bredere kompetanse enn det én person har, forklarer han, – og derfor jobber jeg tett med IKT-avdelingen i NTE. 

Robotisering

Mye av jobben Christian gjør som analytiker, handler om å automatisere prosesser. Det var blant annet bakgrunnen for at Christian var med og utviklet en handelsrobot.

– Hvis vi kan unngå at mennesker gjør oppgaver som maskiner gjør både raskere og mer presist, sparer vi verdifull arbeidstid og får sannsynligvis bedre økonomiske resultater, mener Christian. - Når mennesker gjør det vi er gode på og datamaskiner håndterer det de kan best, gavner det oss alle sammen. 

At Christian får gjøre det han er best til, er det det ingen tvil om. 

– Jeg trives veldig godt; både faglig og sosialt. Ikke bare har jeg interessante arbeidsoppgaver, men jeg har stor frihet til å lære meg nye ting og holde meg daglig oppdatert. I tillegg har jeg det veldig fint sammen med kollegaene mine. Jeg er kjempeglad for at jeg siktet meg inn på NTE! 

Se ledige stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.