Bli kjent med elektromontør Fredrik

Fra lærling til norgesmester

– Jeg hadde inntrykk av at NTE var en skikkelig og ordentlig bedrift som tok godt vare på lærlingene sine. Det stemte, det!

Elektromontør Fredrik

Da 16 år gamle Fredrik skulle søke læreplass, var han fast bestemt på at han ville til NTE. To år senere har han ikke bare gjennomført læretiden og fått fast jobb hos oss; han er også nyslått norgesmester i Elektrofag!

Fakta om Fredrik

Tittel/Stilling: Elektromontør. Norgesmester i elektrofag. Utdanning: Fagbrev elektriker Arbeidserfaring: Lærling hos Elektro på Verdal, nyansatt elektromontør.

– Det sier vel både noe om meg og om kollegaene mine det, smiler Fredrik. – Helt siden jeg begynte som lærling, har jeg fått være med ut på spennende oppdrag og lært av de beste. Det er motiverende.

En av grunnene til at Fredrik ville bli elektriker, var utsiktene til varierte arbeidshverdager med interessante arbeidsoppgaver.

– Jeg hadde ikke lyst på en jobb hvor jeg gjør det samme hver dag, sier han.

Som lærling var Fredrik med kollegaene ut på oppdrag, både hos bedrifter og privatpersoner. Nå som han har fagbrev, jobber han mer selvstendig. For øyeblikket jobber han på prosjekt; både sammen med andre elektrikere, men også sammen med andre fagfolk som rørleggere og ventilasjonsteknikere.

– Det er artig å jobbe på tvers av ulike fag, sier Fredrik. – Ikke bare må jeg løse oppgaver jeg aldri har løst før, men jeg får også et innblikk i hva de jobber med og ser helheten i prosjektet mye bedre.

Elektromontør Fredrik Skjerve

Utmerket overblikk

At Fredrik er god til å ha overblikket, er den nyvunne norgesmestertittelen et bevis på. I konkurranse med 5 andre elektrikere stakk han av med seieren; og han fikk attpåtil den høyeste poengsummen dommerne kan huske på å ha sett.

Oppkjøringen til norgesmesterskapet gjorde Fredrik parallelt med lærlingjobben.

– Hadde jeg ikke satt pris på alle de dyktige, fagsterke kollegaene mine før, gjorde jeg det i alle fall da, smiler han.

– Jeg spurte og grov masse, og det var gull verdt i mesterskapet.

I oktober 2022 gikk også verdensmesterskapet i elektrofag av stabelen i Salzburg i Østerrike. Der utmerket Fredrik seg nok en gang, som stakk av med tredjeplassen i konkurransen mot deltakere fra 22 andre land.

– Bare det å komme til verdensmesterskapet, er en prestasjon i seg selv. Nivået blant deltakerne var skyhøyt, og det at Fredrik fikk pallplass, er så imponerende. Både jeg og resten av NTE er utrolig stolte av ham, sier Christian Stav, som er konsernsjef i NTE. 

– Det er godt å ha kollegaene i ryggen, sier Fredrik. – Jeg kan ikke se for meg et bedre sted å jobbe enn i NTE. 

Fredrik-Vehus-Skjerve-NTE-02242

Se ledige stillinger

Lyst på en karriere hos oss?

Synes du det høres interessant ut å starte en karriere hos oss, men finner ikke helt den riktige stillingen for deg? Da er du velkommen til å sende oss en åpen søknad der du skriver litt hva du kunne tenke deg å jobbe med. Dersom det dukker opp en passende stilling for deg, tar vi kontakt fortløpende.

Send en åpen søknad

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.