Brenner for klimaet - kjøpte solceller

Miljøengasjementet fikk Kristin og Harald Nordtug Tveit fra Steinkjer til å kjøpe solcelleanlegget for fire år siden. Nå kan de ikke tenke seg et liv uten.

Kristin og Harald Nordtug Tveit smiler til kamera

– Jeg tar meg selv i å tenke “det huset der ligger bra til for et solcelleanlegg”, smiler Kristin Nordtug Tveit. 

Sammen med ektemannen Harald bor hun i et sørvendt hus øverst i Heggesåsen i Steinkjer. Etter 12 år i Mali, hvor de var avhengige av solceller for å få lys hjemme, var de fast bestemt på å pynte huset hjemme i Norge med solceller også. 

– Om vi er fornøyde? Ja, det vil jeg da si, sier Harald. – I hverdagen tenker vi riktignok ikke på det, for anlegget går av seg selv. Vi har ikke hatt noen driftsproblemer siden det ble installert. 

Kristin og Harald Nordtug Tveit ser smilende på hverandre

Siden de kjøpte anlegget for fire år siden, har de produsert omtrent 3000 kilowattimer i året. Mesteparten av produksjonen er på sommeren, men også når sola kryper høyt nok opp på vinteren produserer anlegget litt strøm. 

Ekteparet har kjøpt seg en ladbar hybridbil, og lader de med egenprodusert strøm så ofte de kan. 

– Til tross for at vi lader bilen, har ikke strømregningen økt. Det kan vi takke solcelleanlegget for, mener Harald.

Vil du lære mer om solcelleanlegg? Les her!

Gå til Klare for et nytt liv

Klare for et nytt liv

44 år etter at de kjøpte eneboligen på Lade, flytter Ingeborg og Harald Dragland 750 meter bort til Powerhouse Lade for å bo i et sameie som produserer mer energi enn det ...

Gå til Gjør det enklere for bedriftene å bruke mindre strøm

Gjør det enklere for bedriftene å bruke mindre strøm

NTE tar ytterligere grep for å bistå norske bedrifter med å redusere både energibruken og energikostnadene når de nå kjøper seg inn i mandalsbedriften Energy Manager.  

Gå til Produserer strøm til hele gården

Produserer strøm til hele gården

– Vi kyllingbønder bruker mye strøm, og vi har et jevnt forbruk både døgnet rundt og året rundt. Med et solcelleanlegg på taket står jeg bedre rustet i dyrere tider, sier ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.