Gir støtte til solcelleanlegget

Med solcelleanleggene til NTE kan du få inntil 28 750 kroner i støtte fra Enova når du begynner å produsere din egen elektrisitet.

Hus med solceller på taket

Det eneste kravet Enova stiller, er at du produserer din egen elektrisitet, og at du har en såkalt plusskundeavtale, altså at du selger den strømmen du produserer, men ikke bruker selv, tilbake til nettselskapet ditt. 

Selve installasjonen av solcelleanlegget gir deg 10 000 kroner i støtte. Resten av støtten avhenger av hvor stor kapasitet anlegget ditt har. Du får 1.250 kroner per kW installert effekt. 

Du kan få mer penger tilbake hvis du kombinerer el-produksjon med andre energitiltak, som solfangere eller et varmestyringssystem.

Engangsstøtte

Du kan få støtte fra Enova én gang. Det vil si at du ikke får et nytt tilskudd fra Enova hvis du utvider solcelleanlegget ditt. 

Du har to valg når det kommer til utbetaling av tilskudd fra Enova: Det ene er direkte betaling, slik at pengene står på kontoen din innen tre uker. Det andre er å få utbetalingen som en del av skatteoppgjøret. Beløpet blir det samme uansett hva du velger – det er bare tidspunktene som er forskjellige. Du bestemmer hvordan du vil få støtten utbetalt når du registrerer energitiltaket. 

Etter at solcelleanlegget ditt er installert og betalt, registrerer du kostnadene hos Enova. 

Her finner du mer informasjon og søknadsskjemaet.

Gå til Klare for et nytt liv

Klare for et nytt liv

44 år etter at de kjøpte eneboligen på Lade, flytter Ingeborg og Harald Dragland 750 meter bort til Powerhouse Lade for å bo i et sameie som produserer mer energi enn det ...

Gå til Gjør det enklere for bedriftene å bruke mindre strøm

Gjør det enklere for bedriftene å bruke mindre strøm

NTE tar ytterligere grep for å bistå norske bedrifter med å redusere både energibruken og energikostnadene når de nå kjøper seg inn i mandalsbedriften Energy Manager.  

Gå til Produserer strøm til hele gården

Produserer strøm til hele gården

– Vi kyllingbønder bruker mye strøm, og vi har et jevnt forbruk både døgnet rundt og året rundt. Med et solcelleanlegg på taket står jeg bedre rustet i dyrere tider, sier ...

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.