Når hver solstråle teller

Med et solcelleanlegg på fjøstaket, kan du produsere din egen strøm. Det er en investering som vil kunne lønne seg på lang sikt.

Gård med mange solceller på takene

Landbruket blir stadig mer automatisert og mer energikrevende. Melkerobotene har forlengst fått fotfeste på norske gårder. Det er bare et tidsspørsmål før de elektriske traktorene blir introdusert, og elektriske roboter som kan pløye, gjødsle, så, luke og høste er under utvikling. 

Og robotene i landbruket vil raskt få følge av stadig flere digitale nyvinninger. 

Youtube Bilde

I tillegg til å forenkle arbeidshverdagen til bønder, har disse nyvinningene én ting til felles; De trenger strøm for å fungere. Utviklingen fra manuell arbeidskraft til automatiske operasjoner gjør at behovet for elektrisitet i landbruket blir stadig større. 

- Jo raskere landbruket ser på fornybar energi, desto sterkere rustet står de i årene fremover, og i fremtidige generasjoner, sier Tove Hatling Jystad, som er utviklingsleder ved Mære landbruksskole i Trøndelag. - Vi har stor tro på bruken av solenergi i landbruket.

Landbruket er i en særstilling når det gjelder bruk av solenergi. Driftsbygningene har store tak med plass til større solcelleanlegg. Større anlegg gir lavere kostnader per produsert kWh enn mindre anlegg. Gårdsbruk bruker ofte mye strøm på dagtid, når prisen på strøm er høyest - og når solcellene produserer som best. 

Som den største produsenten av fornybar energi nord for Dovre, tar Agrol-partneren NTE del i utviklingen av solenergi. Er du interessert i å vite mer om solenergi?

Les mer om solenergi her

Hvordan vite om et Agrolprodukt er noe for deg?

Agrol er ikke en kundeklubb du melder deg inn i, men som du får tilgang til gjennom medlemskap i disse organisasjonene:

  • Felleskjøpet Agri

  • Felleskjøpet Rogaland Agder

  • Norges Bondelag

  • Norges Bygdekvinnelag

  • Norges Bygdeungdomslag

  • Norges skogeierforbund og skogeierandelslagene

Dersom du er medlem i noen av organisasjonene ovenfor, kan du trygt kjøpe agrolprodukter. Vi tilbyr både strømavtaler, solcelleanlegg og elbillading for landbruket.

Les mer om hvilke energitjenester vi tilbyr til landbruket her

Bestill Agrol solenergi her

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.