Veldig glad de kjøpte solceller

5 år etter at ekteparet Heggeseth fra Stjørdal fikk montert solceller på taket, er de strålende fornøyde med kjøpet.

Jublende glad mann på et hvitmalt veranda

– Ja, vi er like begeistrede nå som når vi kjøpte det, forteller Arne Gunnar, som var primus motor for innkjøpet. 

For 5 år siden fikk Arne Gunnar og kona May Sissel montert 16 solcellepanel på til sammen 25 kvadratmeter av det store sørvendte skråtaket på eneboligen sin. Vinkelen gjør at de får utnyttet solstrålene maksimalt. Nå merker de stor forskjell på strømregningene før og etter at anlegget ble montert. 

– I sommerhalvåret, når det er mye sol og lys, produserer anlegget mye strøm, forteller Arne Gunnar. – Vi passer på å bruke strømmen når vi produserer den og setter for eksempel på vaskemaskina på dagtid. 

Når produksjonen går for fullt på sommeren, produserer anlegget deres opp til 3 kWh midt på dagen og 1,5 kWh både på formiddagstid og et godt stykke utover ettermiddagen. 

Mann som måker snø utenfor et hus

Vinterstid, når det er færre soltimer, er det naturlig nok mindre produksjon. 

– Frem til snøfallet kom nå i januar, hadde vi ok produksjon midt på dagen, forteller Arne. – Etter at snøen la seg på taket, produserer det lite eller ingenting. Men det skal ikke mer til enn at snøen smelter på et av hjørnene før produksjonen starter sånn smått igjen. 

Da Heggeseth´ene først fikk solcellepanelene på taket, var det mange av naboene som stakk bortom for å se på. En av naboene ble til og med så inspirert av det han så og hørte at han slo til og kjøpte seg sitt eget anlegg! 

– Det er jo artig at anlegget vårt inspirerer andre til å ta miljøvennlige grep, avslutter Arne. 

Finn ut om solceller er noe for deg!

Hei 👋 Trenger du hjelp? Chat med oss.